Mobiltelefon på 40 kilo

I år har Ericssons første mobiltelefon 50 års fødselsdag. Det er en ordentlig klods på 40 kilo, men dengang var den supersmart. Se de gamle billeder her.

I dag har mobiltelefoner taljemål, der er anorektisk tynde, og de skal ikke veje meget over 120 gram, før de er total yt.

Sådan var det ikke for 50 år siden, da den svenske mobilproducent Ericsson var klar med sin første "mobiltelefon".

Den hed Mobile Telephony A eller slet og ret MTA, og der var kun et par hundrede abonnenter, der benyttede vidunderet. Det var især velstående læger og advokater, som havde råd til at prøve kræfter med fremtidens teknik.

Og kræfter skulle der til. MTA vejede over 40 kilo, så den var leveringsdygtig i en seriøs rygskade, hvis den blev båret forkert eller for længe.

Meningen var da også, at den skulle installeres i bagagerummet på en bil, så man kunne ringe fra forsædet. Det var ikke svært at betjene det enorme apparat, og brugerne skulle blot ringe op som på en almindelig telefon med drejeskive.

MTA's 50 års fødselsdag bliver i disse dage fejret med en måned lang udstilling i Stockholm - og der er da også noget at fejre.

I dag ejer mere en 2,5 milliarder mennesker en mobiltelefon, og det de senere år gået slag i slag for Ericsson, der i dag hedder Sony Ericsson og spytter musik-mobiltelefoner ud på samlebånd. De fleste ligger på den rigtige side af 120 gram.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere