Billig IP-telefoni på mobilen fra november

Telia tilbyder fra 1. september en ny service, hvor mobiltelefonen kan koble sig på et trådløst netværk og foretage billige IP-opkald. Det lader sig gøre takket være UMA-teknologien.

Billig IP-telefoni på mobilen fra november

Antallet af fastnettelefoner i Danmark er faldende, mens antallet af bredbåndsforbindelser og mobilabonnementer vokser og vokser. Den udfordring har telegiganten TeliaSonera, i Danmark bare kendt som Telia, besluttet at vende til en fordel.

Gennem det seneste halvanden år har Telia testet den såkaldte UMA-teknologi og er nu klar til at lancere IP-telefoni på mobilen i Danmark. Det sker officielt til september, med levering i november.

UMA-teknologien sikrer, at du, når du er hjemme, kan tale gratis via husets bredbåndsløsning – og via en normal mobil-forbindelse, når du er uden for hjemmets rækkevidde, som Telia opgiver til typisk 25-50 meter.

I hjemmets zone kommunikerer den specielle UMA-telefon med omverdenen via telefonens indbyggede WiFi-forbindelse og en bredbåndsløsning.

Det særligt smarte ved UMA-teknologien er, at overgangen sker usynligt for brugeren. Du kan derfor bevæge dig uden for hjemmezonens WiFi-dækning uden at miste samtalen. Hjemmezonen fungerer derfor i princippet som en ekstra mobilmast, og kun en diskret tone gør dig opmærksom på, at du nu ikke længere kan tale til den billige IP-takst.

Priser fra 149 kroner om måneden

Prisen bliver for den lille Home Free løsning til to personer 149 kroner om måneden – og for den store løsning med op til fem brugere er prisen 199 kroner om måneden. Med i prisen får du fri telefoni til samtlige fastnetnumre i Danmark samt en trådløs router. Routeren er åben og kan derfor også konfigureres til at blive brugt med husstandens pc’ere.

Oveni prisen skal du desuden lægge en oprettelse på 199 kroner samt 499 kroner for en UMA-mobiltelefon sammen med abonnementet. I første omgang kan Telia kun levere slider-telefonen Samsung P200, men på sigt kommer både Nokia 6136 og Motorola A910.

Derudover er det muligt at tilkøbe fri viderestilling fra hjemmebasen til din mobiltelefon for 50 kroner om måneden, samt for 80 kroner om måneden at få fri telefoni til fastnetnumre i 22 lande, blandt andet USA og Australien. Samtidig kan venner ringe til dig til fastnettakst, mens familien i hjemmezonen ringer gratis ud til fastnetnumre.

Bredbånd obligatorisk

Ud over UMA-udgifterne skal du desuden have en bredbåndsløsning. Her tilbyder Telia en række samletilbud med pæn rabat, men vil du hellere anvende din eksisterende løsning fra eksempelvis TDC, Tele2 eller Fullrat, understøtter Home Free også det. Eneste forskel er, at Telia ikke garanterer samtalens kvalitet.

Produktet er rettet mod familien og en bolig. Du er derfor bundet til at have din Home Free-løsning ét sted, hvor routeren står og kan derfor ikke sætte en ekstra router op i sommerhuset eller i firmaet. Vicedirektør Peter Bredgaard fra Telia Danmark var dog ved lanceringen ikke helt afvisende over for at åbne op for muligheden for at tilkøbe flere bokse og opkoblingssteder, hvis der er kunder nok, som efterspørger det.

Ud over billig og nem telefoni indeholder Home Free desuden elementer som en fælles telefonsvarer, én samlet regning, samt viderestilling til udvalgte numre.

Kun én UMA-telefon tilgængelig

Desværre skal en telefon fødes med UMA-teknologien fra starten af og det betyder at softwaren ikke bare kan installeres på eksisterende telefoner med WiFi, som eksempelvis Nokias N-serie eller de populære Qtek-telefoner. Dermed er udvalget af UMA-telefoner i første omgang ret begrænset.
Telias test viser, at en UMA-telefon holder op til halvanden dag på en opladning.

Home Free kan bestilles via www.telia.dk eller Telias butikker fra d. 1. september - til levering i november.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere