Frit spil for skrappe furier

De fleste danske websteder henvendt til kvinder ligner dameblade og er lige så ærbare, fornuftsprægede og kommercielle. Men på en række især amerikanske websteder er der rig mulighed for at se indhold, som ikke kun er for pæne piger.

Hvis det er slanketips, skønhedskure og modestof, man er ude efter, så bugner såvel danske som udenlandske websteder med glittet information skåret over samme læst som det stigende antal dameblade, der i disse år finder plads på kioskhylderne.

Men leder man efter kvinde-orienteret materiale, der tager udgangspunkt i kvinder, som de er, og ikke som de drømmer om at blive, og som tager aktivt og frækt stilling, skrumper feltet voldsomt ind.

De fleste danske kvinde-websteder ligner også damebladene i deres satsning på traditionelle annoncører af mode- og skønhedsartikler, og det smitter af på indholdet.

Der findes dog ressourcer som Center for Information om Kvinde- og Kønsforskning, Kvinfo.dk, men trods masser af lødig information mangler den underholdningsværdi, som ?dameblads?-webstederne trods alt har.

Men ikke mindst i USA har en række enkeltpersoner oprettet websteder, som taler til især de yngre og meget selvbevidste kvinder uden at tage sig selv alt for alvorligt.

Fornøjelse frem for neuroser

Bust.com er startet af to kvinder fra den traditionelle magasin-industri, som begge mente, at de traditionelle dameblade handler for meget om, hvad der er i vejen med kvinder, fremfor hvad der er værd at fejre ? eller hidse sig op over, for den sags skyld. De grundlagde bladet Bust og det tilhørende websted www.bust.com, hvis diskussionsfora er voldsomt populære.

? Vi var trætte af den måde, hvorpå mange kvindeblade talte til kvinder på vores alder midt i tyverne. Alle mandeblade handlede om fornøjelser, mens kvindebladene handlede om angst ? hvordan man får en mand, beholder ham, skjuler sine lugte og holder sine albuer bløde, siger Celina Hex, en af kvinderne bag Bust, til webstedet Zinebook.com.

Et lignende websted med udgangspunkt i en enkelt kvindes idéer er Hipmama.com, som er forfatteren Ariel Gores værk. Hun har skrevet adskillige bøger om livet som enlig mor fra 19-årsalderen med alt, hvad det medfører af forargelse og modgang i dagens USA.

Også her er diskussions-funktionen et tilløbsstykke ? og for såvel Hipmama.com og Bust.com giver det til tider problemer, for midlerne rækker ikke altid til den nødvendige serverkapacitet, når tusinder af kvinder mødes online.

Hvis man virkelig har trang til at udleve sin indre møgkælling, så er websteder som Disgruntledhousewife.com og Heartlessbitches.com lige sagen. Her er det helt legalt at beklage sig over, hvor irriterende det er, når alle kollegerne bliver gravide eller over såkaldte klynkekvinder, der udnytter deres køn til at opnå fordele hos mændene.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere