Firefox-aktivister vil knuse Internet Explorer

En flok selvudråbte politiske aktivister har startet en hårdtslående kampagne, som skal få netsurfere til at droppe Internet Explorer og i stedet køre Firefox. Lokkemad: kolde kontanter.

I Massachusetts i USA sidder en lille gruppe selvudråbte politiske aktivister, som har taget kampen op mod Microsoft. De har startet kampagnen "Explorer Destroyer", som skal være med til at fremme Firefox' popularitet og få netsurfere til at droppe Internet Explorer.

Til formålet bruger gruppen to metoder, der kan minde om en slags pisk og gulerod.

Først og fremmest kan brugerne lokkes over til Firefox ved hjælp af kontant afregning til de websider, som henviser til download af Google Toolbar. For Google er parat til at betale en dollar for hver ny Firefox-bruger, der skifter browser via download og installation af Google Toolbar.

Og hvis det ikke lykkes at få nok personer til at skifte til Firefox på den måde, så har gruppen udset sig en hård metode.

Den drejer sig ganske enkelt om at nægte brugere adgang til websider, hvis de ikke benytter Firefox. Gruppen har udviklet programkode, som webmastere kan kopiere og lægge ind på deres sider. Dermed kan internetbrugere forbydes adgang til en webside, med mindre de skifter browser.

Kampen mod Internet Explorer stopper dog ikke her. De selvudråbte politiske aktivister har også skabt websiden Killbillsbrowser.com, som skal få flere til at skifte til Firefox. Et af argumenterne på websiden er:

- Det vil gøre Bill Gates sååååå gal. Seriøst, super, super gal.

Der kan læses mere på:

Explorerdestroyer.com

Killbillsbrowser.com

Og til dem som fortsat holder fast i Internet Explorer, så er der godt nyt på vej. Microsoft er ved at færdiggøre version 7, som byder på et væld af nye funktioner. I den trykte udgave af PC World gennemgår vi fordele og ulemper ved Microsofts kommende browser, Internet Explorer 7. Bladet er ude i butikkerne i dag.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere