EDB Gruppen vinder på godt rygte

EDB Gruppen glæder sig over, at selskabets rygte som et solidt firma tiltrækker kunder, mener analytiker på baggrund af selskabets opjustering. Mandagen er præget af gode kursstigninger på IT med i-data som højdespringeren med 23,9 procent - formentlig i spekulations-øjemed.

På den første ugedag udviser de danske IT-aktier en positiv tendens, der modsvarer en nedgang for de danske aktier set over én kam, hvor KFX er faldet med 2,03 procent.


Procentvis er det i-data international, der topper listen med en massiv stigning på 23,9 procents stigning til kurs 30,6. Ifølge analytikere er der tale om spekulation i aktien, da selskabet ikke har præsenteret store nyheder i de seneste dage.


Til gengæld har Thrane & Thrane fået tilladelse til at udvikle en brugerterminal til selskabets Inmartsats satellitsystem, som er tænkt til at være globalt. Umiddelbart er der ikke de store penge i det, men det venter Thrane & Thrane vil ske i fremtiden. Det gør investorerne også, hvorfor aktien mandag er steget med 10,2 procent til kurs 81.





















































































Danske
børsnoterede IT- og teleselskaber
2M
Invest
Columbus
IT-partner
DanDisc
Danionics
Danware
EDB
Gruppen
Energy
Solutions Int.
GN
Store Nord
i-data
Maconomy
Navision
Olicom
RTX-Telecom
SimCorp
TDC
Thrane
& Thrane

Maconomy er steget med 10,4 procent til kurs 17, men 2M er også gået pænt op med 10,1 procent til kurs 24. Danionics er steget med 7,1 procent til kurs 105.


Øvrige IT-aktier er steget med i gennemsnit et par procent med Olicom som undtagelsen, hvor aktien er faldet med 7,1 procent til kurs 10,5. Her er der ved at blive taget gevinster hjem oven på sidste uges kursstigninger - blandt andet på baggrund af selskabets forventninger om at få 29 millioner kroner tilbage fra toldvæsenet.

Soliditet betaler sig

Eneste selskab, som har kunnet præsentere en nyhed, er EDB Gruppen, der i weekenden meldte ud, at fjerde kvartal bliver meget bedre end forventet. Resultat før skat bliver på 12 millioner kroner mod de forventede 7,2 millioner kroner. På baggrund af det er aktien steget med 4,2 procent mandag til kurs 124.


En del af forklaringen på det gode resultat er, at IT-kunderne søger hen mod de konsoliderede forhandlere som EDB Gruppen, noterer ledelsen - og det har den ret i, mener analytiker ved Spar Nord Bank, Poul-Henrik Svendsen:


- Når du som IT-chef foretager et indkøb af et system, vil du gerne være sikker på, at du kan gå til forhandleren, når det er nødvendigt med en opgradering, eller hvis der er problemer. Men hvis firmaet i mellemtiden er gået ned, står du med et praktisk problem - og et forklaringsproblem over for ledelsen, forklarer han.


Nogle IT-firmaer baserer en stor del af deres egenkapital på goodwill og slæber måske rundt på stor gæld. Her er EDB Gruppen finansielt velfunderet uden den store gæld. Det tæller i usikre tider, påpeger analytikeren, der tror på aktien.


Fremtiden tegner således lys for EDB Gruppen efter et skidt 2000 med et stort underskud, hvilket dog havde én positiv effekt.


- Det fik selskabet til i tide at erkende, at det her går ikke - og dermed omstrukturere hurtigt. Det kan andre firmaer have et problem med at tage sig sammen til, siger Poul Henrik Svendsen, Spar Nord Bank.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere