Ny direktør for Vigilante i Europa

Den anden af sikkerhedsfirmaet Vigilantes stiftere, Lars Neupart, følger nu sin kompagnon, Ulf Munkedal, og trækker sig ud af den daglige ledelse af selskabet. Han har fået en idé og starter et nyt firma op inden for sikkerhedsområdet. I hans sted som underdirektør træder nu Viggo Janum, nuværende salgs- og marketingschef.

Den 1. januar 2002 markerer overgangen til en ny fase i sikkerhedsfirmaet Vigilantes udvikling. Fra den dag er ingen af de to stifter af firmaet ? der oprindelige hed Neupart & Munkedal - en del af den daglige ledelse. Ulf Munkedal meddelte i august, at han trak sig ud af det daglige arbejde for at hellige sig nye udfordringer som fødselshjælper for iværksættervirksomheder. Nu følger hans medstifter Lars Neupart efter ved indgangen til det nye år.

Han fratræder stillingen som administrerende direktør for Vigilantes europæiske aktiviteter, men fortsætter ? som Ulf Munkedal ? i bestyrelsen. Ny mand i hans sted bliver Viggo Janum, nuværende salgs- og marketingsdirektør for selskabet.

Nyt firma til januar

En lang ferie på en tropisk ferieø bliver det imidlertid langt fra til. Lars Neupart er allerede i færd med sammen med tre andre fra hans netværk at etablere en ny virksomhed inden for sikkerhed.

- Ligesom jeg fik en idé til sikkerhedstest for fire et halvt år siden, har jeg fået en ny idé ? og den må jeg simpelthen prøve af. Det er stadig inden for sikkerhed, men selvfølgelig med et helt andet fokus end Vigilante, forklarer han til Computerworld Online.

Hvad den gode idé er, og hvilket navn det nye firma skal blive kendt under, vil han og hans kompagnoner offentliggøre i januar.

Lars Neupart går dermed tilbage til iværksætterrollen, fordi det er det, der rigtigt interesserer ham.

- Det med at få en idé og så være med til at bygge en virksomhed op til en vis størrelse. Det tænder mig, og derfor må jeg bare prøve det igen, fortæller han.

Den nye virksomhed starter ud med fire mand, men er ifølge ham planlagt til at vokse hurtigt.

Nyt hold helt på plads

Når virksomheden så når op på en vis størrelse, skal iværksætteren forstå at finde de rette folk til at føre den videre. Folk med erfaring fra ledelse og ekspansion af internationale virksomheder. Det er det, som en del af hans og Ulf Munkedals tid er gået med i 2001 ? at få fuldendt et lederskifte.

Et nyt hold chefer ledes nu af den dansk-amerikanske bestyrelsesformand og administrerende direktør for Vigilante, Eric Fullerton fra hovedkvarteret i New York. Han har netop en værktøjskasse ? som Lars Neupart kalder det ? af erfaringer og indsigt til at lede Vigilante videre.

Den nye direktør for de europæiske aktiviteter Viggo Janum har kun været i selskabet siden februar 2001 som salgs- og marketingsdirektør. Han tiltrådte jobbet efter to år i samme jobfunktion i Tele2. Ifølge Lars Neupart har det hele tiden ligget i kortene, at han skulle overtage jobbet som administrerende direktør.

- Jeg kendte ham jo fra tidligere og ved, at han forstår at fokusere på at skabe omsætning ? uden at bruge for mange penge på det. Det har han også indfriet til fulde her i Vigilante, så jeg er helt tryg ved, at han kommer til. Det har jeg været siden dag ét, forklarer Lars Neupart.

Den 49-årige Viggo Janum har udover tiden i Tele2 desuden været chef for Semco Telecom og salgsdirektør i Gray Communications. Hans uddannelsesmæssige baggrund er HD og civilingeniør.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere