TDC fremtidssikrer sig

TDC Mobil har slået flere store telefluer med ét smæk ved at indgå en roamingaftale inden for GPRS med giganten Vodafone, vurderer aktieanalytiker. Selskabet kommer foran konkurrenterne inden for GPRS og slipper for en masse tidskrævende besvær.

- Det er faktisk godt gået af TDC, det her.


Det er den umiddelbare kommentar fra aktieanalytiker i Enskilda Securities, Kenneth Graversen, til TDC Mobils partnerskabsaftale med verdens største mobil-operatør, Vodafone. Aftalen handler om fælles international udvikling og markedsføring af GPRS-roaming - og er dermed den første af sin art.


Det giver TDC Mobil en fordel i forhold til konkurrenterne, påpeger han, der følger teleoperatørerne.





















































































Danske
børsnoterede IT- og teleselskaber
2M
Invest
Columbus
IT-partner
DanDisc
Danionics
Danware
EDB
Gruppen
Energy
Solutions Int.
GN
Store Nord
i-data
Maconomy
Navision
Olicom
RTX-Telecom
SimCorp
TDC
Thrane
& Thrane

De sidder alle med roamingaftaler for GSM, men disse aftaler kan ikke videreføres til GPRS. De skal genforhandles, og det kan tage tid. Den tid har TDC Mobil vundet.


- Og så er der stordriftsfordelene i aftalen. Vodafone er verdens største operatør, og TDC slipper derfor for at skulle finde en national operatør i hvert land at indgå aftale med. Selskabet kan nøjes med Vodafone plus et par stykker til, forklarer Kenneth Graversen. Igen er det et fremskridt i forhold til TDC's konkurrenter, der kan risikere at skulle indgå mange seperate, nationale aftaler.


Investorer klar til 2002

Aktieanalytikeren afviser imidlertid, at aftalen alene forklarer TDC-aktiens stigning på et par procent mandag formiddag. Kenneth Graversen vurderer, at investorerne kigger frem mod 2002 ved at købe aktier, der ikke har klaret sig godt i 2001 - som TDC-aktien, der har haft en - med hans ord - "lidt kedelig kursudvikling".


- Sandsynligheden er altid større for, at sådan en aktie klarer sig bedre i det efterfølgende år. TDC kan håbe på, at GPRS begynder at rykke mere. Nu er telefonerne begyndt at dukke op i gadebilledet, og det vil givetsvis øge interessen, vurderer han.


De øvrige danske IT-aktier tog for de fleste vedkommende fat på uge 51 med kursstigninger.


Navision er steget med 3,7 procent til kurs 225, efterfulgt af 2M Invest med en stigning på 3,6 procent til kurs 22,9 og Danionics med en optur på 2,7 procent til kurs 77.


Efter sit skuffende regnskab og efterfølgende kursfald i sidste uge har RTX Telecom oplevet en mindre stigning på 2,1 procent til kurs 99.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere