TDC indgår aftale med mobilgigant

TDC indgår partnerskab med telegiganten Vodafone, der sikrer kunderne enhedstakst og automatisk roaming mellem de to selskaber over hele Europa. TDC ser store perspektiver i aftalen, der vurderes at være til stor fordel for TDC.

Et tæt partnerskab med den britiske telegigant Vodafone skal styrke TDC's position på det europæiske telemarked og hjælpe Vodafone, der er Europas største mobiloperatør, ind på det danske marked.

TDC øjner store perspektiver i partnerskabet, der betyder, at de to selskaber fremover vil få adgang til hinandens nyudviklede roaming-produkter.

ROAMING

Metode, som gør det muligt at benytte en mobiltelefon på et andet mobiltelefonnet, end det man er abonnent hos (fx i et andet land). Dette kan lade sig gøre, fordi mobiloperatøren har indgået aftale med andre operatører om leje af nettet. Indebærer som regel en ekstra afgift for brugeren.
Forude venter blandt andet GPRS-roaming og det såkaldte "Virtual Home Environment", der skal sikre adgang til kalender, e-mail og intranet fra hele udlandet, ligesom der venter en endnu ikke fastlagt enhedstakst i hele Vodafones net, som dækker 17 europæiske lande.

- Aftalen giver os rigtig gode kort på hånden i forhold til vores erhvervskunder. De kan nu være sikre på en simpel tilgang, når de rejser rundt i udlandet, siger administrerende direktør for TDC Mobil, Jørgen Weber, til Computerworld Online.

Han ønsker ikke at oplyse, hvor meget aftalen er værd for TDC.

Han vurderer dog, at aftalen - der er den første af sin art herhjemme - vil have stor betydning for TDC. Aftalen betyder nemlig, at de to selskaber vil få hurtig adgang til nye produkter, som de hver især udvikler.

Det vil give TDC en klar konkurrencefordel, vurderer Jørgen Weber.

- Det stiller TDC stærkt, da vi forventer, at disse services bliver drivkraften for indtjeningen i fremtiden. Aftalen styrker klart vores markedsandel i erhvervssegmentet, og vi får desuden Vodafone-kunder ind på vores net. Så aftalen tegner til at blive en god forretning, siger han.

Første aftale om GPRS-roaming

Den vurdering deles af aktieanalytiker i Enskilda Securities, Kenneth Graversen.

Han peger på, at værdien i aftalen primært ligger i, at det er den første aftale om GPRS-roaming. Det betyder, at TDC slipper for at gå ind i genforhandlinger om de nuværende roamingaftaler, der alle bygger på GSM, for at få et gennembrud på GPRS.

- Det er ret godt gået af TDC, der nu slipper for at skulle bruge tid på at forhandle roamingaftaler i en masse lande verden over. Vodafone er et globalt selskab, så TDC kan faktisk nøjes med den aftale og blot supplere den med aftaler i enkelte lande, hvor den ikke dækker, siger Kenneth Graversen til Computerworld Online.

Aftalen betyder også, at TDC-kunder med taletidskort kan bruge deres telefon i udlandet, ligesom TDC-kunder automatisk vil blive koblet på Vodafone-nettet, når de rejser i udlandet. Det vil ske i kraft af en såkaldt "assisted roaming"-aftale. Vodafone-kunder vil ligeledes automatisk blive koblet på TDC-nettet, når de besøger Danmark.

TDC har i øjeblikket omkring 225 roaming-aftaler med teleselskaber verden over. Ingen af dem er så omfattende og overskuelig som Vodafone-aftalen.

Selvom aftalen således kan tegne til at stjæle kunder fra en stor del af de teleselskaber, som TDC har roaming-aftaler med, vurderer administrerende direktør Jørgen Weber ikke, at de øvrige teleselskaber vil fare i kridthuset.

- Det er kun dem, der rejser meget, der vil blive tilskyndet til at anvende dette tilbud, fordi de nu kan få et reelt overblik over, hvad det koster. Men det betyder jo ikke, at fordelene ved de andre roaming-aftaler umiddelbart vil forsvinde. De er stadig gode, hvis man ikke rejser ofte og meget, siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere