Jensby: EDS skal i front

<font color="#C8000A">Opdateret: </font>Som ny topchef for EDS i Norden og Holland vil Asger Jensby gøre IT-servicefirmaet langt mere synlig i regionen. Markedsandelene er alt for små set i forhold til EDS? position på andre markeder som verdens næststørste IT-firma. Væksten skal blandt andet ske via strategiske opkøb.

Vi kom i en tidlig udgave af artiklen til at skrive, at Asger Jensby er blevet direktør for EDS Danmark. Det var en fejl, da han retteligen er blevet nordisk direktør for EDS i Norden og Holland. Vi beklager.

Den tidligere direktør for CSC Skandinavien Asger Jensby kom kun til at stå uden en direktørstol i fjorten dage. Torsdag mødte han ind til en buket blomster i direktørkontoret hos Elektronic Data Systems (EDS) i Danmark med 200 ansatte. Han skal være nordisk chef for virksomheden med ansvar for de nordiske lande og Holland. I alt får han ansvaret for 3.200 medarbejdere.

Virksomheden er på verdensplan den næststørste IT-servicevirksomhed med 130.000 ansatte og en omsætning i 2000 på 19,2 milliarder dollar (168 millarder kroner).

Asger Jensby blev kontaktet af EDS efter nyheden om hans exit fra CSC blev kendt ? og hans opgave er klar: EDS skal være markant i Norden, end tilfældet er nu.

- EDS? repræsentation er langt under, hvad den er i andre lande. Det vil EDS gerne have gjort noget ved, så jeg skal skaffe en signifikant større vækst. Det føler jeg mig fortrolig med, forklarer Asger Jensby roligt.

Grønt lys til opkøb

Metoden til vokseværk for EDS i Norden og Holland er han også fortrolig med. Koncernen har meldt ud, at den blandt andet vil have vækst via opkøb af en strategisk virksomhed. Det bliver en af Asger Jensbys primære opgaver.

I sine to år i CSC har han blandt andet være med til at købe konsulenthuset e-Huset i juli i år og Amtsrådsforeningens firma for sundheds-IT, ScandiHealth i november 2000.

Et af de spændende forhold ved jobbet er, at EDS har finansiel styrke til at lade den nye danske direktør gå på indkøb.

- I et klima med økonomisk stagnation som nu befinder EDS sig i en meget attraktiv position med en aktie, der er på ?all times high?. Så den finansielle styrke er til stede, forklarer Asger Jensby.

Det seneste kvartalsregnskab for det globale EDS vidner også om gunstige tider. I årets ni første måneder voksede omsætningen med 27 procent til 176 milliarder kroner. Netto-resultatet for tredje kvartal voksede med 20 procent til 2,8 milliarder kroner.

Opkøb er nødvendige på et marked som det danske, hvor købekraften er god, påpeger han. Organisk vækst tager med Asger Jensbys ord ?utrolig lang tid?.

- Derfor skal jeg sørge for en strategisk akvisition. Vi vil derudover satse massivt på outsourcings-ordrer, oplyser han om den fremtidige plan for EDS under hans ledelse.

EDS hidtil for usynligt

Den offensive strategi skal også medvirke til at gøre den danske afdeling af IT-service giganten langt mere synlig. Trods flere år i Danmark og Norden er EDS stadig for usynlig.

- Jeg har været i branchen i snart 28 år, men kendte dårligt EDS på lokalt plan ? kun globalt. Og jeg kommer jo ellers tit ude i fora, hvor man møder andre folk fra branchen, forklarer han.

Asger Jensby understreger, at mange forhold kan være afgørende for, at en virksomhed kan have svært ved at trænge igennem på et marked. Stærke lokale modspillere kan besværliggøre det ? og i Danmark er EDS oppe mod firmaer som TietoEnator, WM-data og Merkantildata.

- Men EDS etablerede sig jo for alvor ved at købe FLS Data af FLS koncernen. Dermed havde virksomheden et udmærket afsæt for at blive kendt, men det har man ikke formået at udnytte, siger Asger Jensby og tilføjer:

- Vi skal bare længere frem i skoene, slutter Asger Jensby.

Før han blev direktør for CSC Skandinavien i 1999, havde Asger Jensby i ti år været ansat for CSC i London og Oslo i Financial Services Group. Inden da var han administrerende direktør for Software AG Skandinavien. Oprindeligt startede han sin IT-karriere i IBM, hvor han arbejdede i 13 år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere