Mindre opjustering fra GN Store Nord

GN Store Nord holder fast ved sine forventninger til årsresultatet ? endda med en mindre opjustering af overskuddet før skat, renter og amortisering (EBITA). I årets første ni måneder blev EBITA på 212 millioner kroner, fremgår det af tredje kvartals regnskab, hvor datterselskabet GN Netcom opjusterer.

Kort efter middag fremsendte GN Store Nord sit regnskab for tredje kvartal, der overordnet set opfylder de forventninger, som selskabet meldte ud i oktober. Omsætningen blev i tredje kvartal på 1,6 milliarder kroner, hvilket er 13 procent under omsætningen i andet kvartal, men følger niveauet fra tredje kvartal sidste år.

For de ni første måneder er omsætningen nået op på 5,6 milliarder kroner, hvilket er 14 procent højere end sidste år, fremgår det af kvartalsrapporten fra GN Store Nord.

Overskuddet før skat, renter og amortisering (EBITA) blev for kvartalet 42 millioner kroner ? en 20 procents stigning i forhold til andet kvartal, men noget under sidste års 174 millioner kroner for tredje kvartal.

Lille opjustering

Den 16. oktober kom GN Store Nord med en markant nedjustering af forventningerne til omsætningen for hele året, der prompte fik kurserne til at rasle ned med 21,5 procent. Fra at tro på en omsætning på 2,7 ? 3,0 milliarder kroner lød forudsigelsen pludselig på 2,1 ? 2,5 milliarder kroner for 2001.

I regnskabsmeddelelsen holder GN Store Nord fast ved de meldinger, omend EBITA med 100 ? 150 millioner kroner bliver lidt bedre en forventet og dermed en opjustering.

Omsætningen ventes stadig at blive på syv milliarder kroner, hvor det ordinære resultat spås at ende på et underskud på syv milliarder kroner.

Stærk mobilvækst

Af regnskabet fremgår det, at GN Netcom ? der blandt andet sælger headsets til mobiltelefoner og anlæg til call-centre ? har haft en stærk vækst i omsætningen på 37 procent på et år til nu 471 millioner kroner. Væksten er kommet inden for afsætningen af håndfrie installationer til biler ? især til det amerikanske marked.

Ifølge regnskabsmeddelelsen opvejer det afmatningen i salget af udstyr til kontorer og call-centre.

GN ReSound udvikler blandt andet digitale høreapparater, og her er EBITA steget med 44 procent til 55 millioner kroner på et år. Det skyldes blandt andet et ?meget tilfredsstillende? salg af de digitale høreapparater.

Falmende guldæg i NetTest

Et af guldæggene i GN Store Nords koncern er NetTest, som GN Store Nord længe har meldt skulle børsnoteres i år. Det er sat i bero på grund af de skrappe tider for producenter af netværks- og testudstyr som NetTest. Firmaet har fyret 400 medarbejdere, så der nu er 1.400 tilbage.

Omsætningen blev i tredje kvartal på 475 millioner kroner ? en nedgang på 32 procent i forhold til de foregående tre måneder, men otte procent over omsætningen i tredje kvartal 2000. Forventningen er en omsætning for hele 2001 på 2,2 ? 2,3 milliarder kroner og et EBITA-underskud på 50 ? 100 millioner kroner. Det passer med udmeldingen fra oktober, understreger GN Store Nord i regnskabsmeddelelsen.

Koncernen pointerer også, at den fortsat tror på, at NetTest kan spås en gylden fremtid. Det gyldne er bare skubbet en smule længere ud i fremtiden.

Markedet tog vel imod GN Store Nords mindre opjustering. Klokken 13:21 var aktien steget med 1,7 kroner til en kurs på 51 kroner.

Relevant link:
Følg GN Store Nord aktie her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere