Dansk columbusæg til sikkerhedsfolket

Et lille dansk firma Ipsolutions har fabrikeret det første program til styring af sikkerhedsopdateringer, og rammer dermed de 90 procent af emnet, som ellers ignores af IT-sikkerhedsfabrikanterne.

Langt de fleste sikkerhedseksperter mener, at sikkerhed er 10 procent teknologi og 90 procent strategi/politik. Produktet Myth er et styringssystem til sikkerhedsopdateringer.

En virksomhed registrerer sine internet/netværks-produkter i Myth, hvorefter der suges oplysninger om sikkerhedsproblemer for virksomhedens produkter fra en central database. Disse oplysninger kan den sikkerhedsansvarlige derefter anvende til at beslutte, hvilke opdateringer der skal foretages.

Siden alle oplysninger om virksomhedens systemkonfiguration ligger lokalt, kommer der ingen sikkerhedsmæssigt belastende oplysninger ud af virksomhedens netværk.

Produktet opdaterer ikke virksomhedens produkter, men hjælper den sikkerhedsansvarlige med at udføre virksomhedens sikkerhedsstrategi. Og dermed bliver Myth et hjælpeværktøj inden for de 90 procent af sikkerhedsindsatsen, som eksperterne betegner som den vigtigste.

? Og så er det da pudsigt, at alle verdens sikkerhedsprogrammer drejer sig om teknologi, siger den administrerende direktør i Ipsolutions Kurt Søndergaard og fortsætter:

? Det hele startede med, at Jacob Ovesen kontaktede mig og sagde: ?Kunne det ikke være morsomt, hvis vi lavede et styringsværktøj for sikkerhedsopdateringer?. Vi checkede, om der var andre med samme ide, men fandt ingen. Så han blev partner i Ipsolutions, og nu ruller vi derud af.

Kurt Søndergaard fortæller, at Myth giver mulighed for, at de sikkerhedsansvarlige kan være proaktive. Det skyldes, at Ipsolutions vedligeholder en central database over sikkerhedsalarmer fra blandt andet sikkerhedsorganisationen CERT.

Så snart der rapporteres om et sikkerhedsproblem, lægges det i den centrale database, og skubbes ud til brugerne af Myth. Dette foregår via kryptograferet e-post, så en snedig IT-autonom ikke kan sende falske sikkerhedsmeldinger.

Sikkerhedsalarmen sammenholdes med virksomhedens interne database over systemkonfiguration, og der sendes alarmer til de ansvarlige. Alarmerne kan differentieres, så for eksempel alarmer om aktive netværkskomponenter, som routere eller switche sendes til den netværksansvarlige, mens alarmer om for eksempel Microsoft internetserver sendes til den ansvarlige for virksomhedens netværk. Myth holder også rede på, om en opdatering bliver foretaget, og hvem der i givet tilfælde har foretaget den.

Nye typer af systemer

Myth har mulighed for at sende SNMP-alarmer (Simple Network Management Protocol) til for eksempel HP?s OpenView netværks-styringssystem. Men på længere sigt er det planen, at Myth skal intergreres i OpenView, så der kan komme strategifunktioner vedrørende sikkerhed sammen med de øvrige styrings- og rapporteringsmuligheder, der ligger i OpenView.

Videre har Ipsolutions planer om at ansætte folk i USA og i fjernøsten, så der altid er personale til at opdatere den centrale database på tværs af alle tidszoner. Siden starten for et år siden er der kommet omkring 4.500 sikkerhedsopdateringer i databasen fordelt på både hardware og software.

? Den centrale database indeholder i øjeblikket mest sikkerhedsalarmer vedrørende internetsoftware og -hardware, men det kunne også være opdateringer til for eksempel ERP-systemer eller procesudstyr. Så længe der eksisterer en kilde til at opdatere fra, er det muligt, siger Kurt Søndergaard.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere