Fredagens aviser om IT

2M i mulige fusionsforhandlinger. Orange anklages for diskrimination. Tiscalis mobilraid forlist. Banker presser netmedier. Forsinkelse af UMTS. 3G-samarbejde kan koste leverandører mia.

2M i mulige fusionsforhandlinger

Der blev kappet en luns på 14 procent af 2M Invests børsværdi torsdag, mens direktør Michael Mathiesen oplyser, at selskabet fører forhandlinger om tættere samarbejde med udenlandske kontakter. Han afviser ikke, at en fusion kan blive en mulighed. Det handler om at omstille sig til den virkelighed, som selskabet virker i, siger han. (Børsen, Berlingske Tidende)

Orange anklages for diskrimination

En 33-årig mand er i færd med at anlægge en sag mod mobilselskabet Orange med anklage om diskrimination. Manden kom til Danmark fra Spanien i 1986, er uddannet civiløkonom og taler dansk med en smule accent, som gratisavisen Urban skriver. Imidlertid fik han ved en telefonopringning på et job i Orange at vide, at ? man skal være indfødt dansker for at få jobbet?. Siden ringede han op igen ? med båndoptageren slået til ? og den samme projektleder beklagede sine tidligere udtalelser, men fastholdt, at ansøgerne skulle kunne tale og skrive 100 procent perfekt dansk. Orange beklager udtalelserne, men afviser, at nogen lov er overtrådt. (Urban)

Tiscalis mobilraid forlist

En markant forøgelse af markedsandelene via lave mobilpriser er øjensynlig kikset for Tiscali. Efter en kampagne for at lokke kunder over med lave samtalepriser, sætter selskabet nu minutprisen markant op, så den bliver 36 procent dyrere end de billigste priser hos Club Blah Blah og en fjerdedel dyrere end Telmore. Rentabiliteten var ikke til stede ved de lave priser, siger selskabet. (Børsen)

Banker presser netmedier

Foreningen af Danske Internet Medier (FDIM) synes, at deres nye samarbejdspartnere inden for mikrobetaling på nettet, Nordea og Danske Bank, spiller for meget med musklerne. De to banker har gjort det klart, at såfremt FDIM?s medlemmer vælger en anden løsning, er de konkurrenter til storbankerne. FDIM repræsenterer kun relativt få websteder, mener blandt andet Nordea. (Berlingske Tidende)

Forsinkelse af 3G

Leverandørerne af UMTS-telefoner venter på at sætte produktionen op, til der er et netværk. Mobilselskaberne tør ikke love UMTS, før telefonerne er der. De er usikre på, om teknologien nu er moden. Dermed kan hele lanceringen blive forsinket ? og flere selskaber Europa over beder da også myndighederne om lov til at skubbe datoen for en iværksættelse. Sporerne fra GPRS skræmmer. (Morgenavisen Jyllands-Posten)

3G-samarbejde kan koste leverandører mia.

TDC, Telia og Orange snakker i øjeblikket sammen om, hvorvidt de tre selskaber sammen skal bygge det UMTS-net, som de siden skal konkurrere på. Det vil i givet fald være billigere, end hvis de hver for sig skal etablere et netværk til 3G-mobiltelefoni. Ifølge analysefirmaet Andersen Management International kan det komme til at koste de hidtidige storleverandører Nokia og Ericsson milliarder af kroner i tabte ordrer. (Børsen)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere