Artikel top billede

Direktøren i Telekommunikationsindustrien, Ib Tolstrup, tror på, at teleselskaberne med videnskabsministerens brev i hånden kan komme i god dialog med kommunerne. Foto: Torben Klint. (Foto: Torben Klint)

Telebranchen støtter Sanders bløde linje i mastesag

Der er ingen grund til at true kommuner med straf, hvis de forsinker opstilling af mobilmaster. Dialog er derimod vejen frem, mener direktør fra tele-brancheforening.

Pisk eller gulerod?

Der er flere veje til at opnå et resultat. Det gælder også i sagen om opstilling af mobilmaster og -antenner i landets kommuner.

Teleselskaberne har tidligere brokket sig over, at nogle kommuner trækker sager om opstilling af antenner og master i langdrag.

Nu har videnskabsminister Helge Sander (V) sammen med formanden for Kommunernes Landsforening, Erik Fabrin (V), i et brev skrevet til kommunerne, at de skal yde en aktiv indsats for at sikre borgere og erhvervsliv adgang til mobilt bredbånd.

Men der er umiddelbart ikke nogen straf til de kommuner, der trækker sager om mobilmaster i langdrag. I hvert fald har videnskabsministeren ikke konkretiseret straf-muligheder over for Computerworld.

Dialog frem for trusler

Det er dog helt fint, lyder det fra brancheforeningen Telekommunikationsindustrien, der har danske teleselskaber i medlemskredsen. Muligheden for at kunne true gavner ikke byggesagerne, mener brancheforeningens direktør, Ib Tolstrup.

"Vi er rigtig glade for brevet. Vi skal jo stadig præsentere forslag til byggeprojekter og have det godkendt i kommunerne, og det beror på dialog," siger han.

Dermed mener han, at teleselskaberne indtil videre bør give brevet fra politikerne en chance. Senere vil branchen så evaluere, om brevet fra Helge Sander og Erik Fabrin har en reel virkning.

"Vi vil selvfølgelig selv følge op på det og konkludere. Vi har jævnligt møde i vores maste-samarbejdsgruppe, og vi vil konkludere på det, når der er gået så lang tid, at vi kan konkludere på," fortæller Ib Tolstrup.

Han vurderer, at der vil gå omkring et halvt år, før det er muligt at vurdere effekten. Samtidig påpeger han, at telebranchen også selv må hjælpe kommunerne, hvis sagsbehandlingen skal have fart på.

"Vi er ved udarbejde en tjek-liste for den gode ansøgning, så man får det hele med. Vi skal også fra vores side yde det, der skal til, men vi skal have en fair behandling i kommunerne," siger han.

I marts havde landets kommuner ifølge Telekommunikationsindustrien omkring 1.300 sager om mobilmaster og -antenner liggende til behandling.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere