Artikel top billede

"Vi er ved at være en virksomhed, der kan løse fulde opgaver," siger Tommy Rydendahl, produktchef for server og storage hos Dell. Foto: Hans Juhl

Dell: Du er nødt til at have en storage-strategi

Tema: Markedet for storage bliver større i takt med, at it-modenheden breder sig til også at omfatte de små og mellemstore virksomheder.

Det er ikke kun virksomheder som Danmarks Radio, der har brug for stadig mere lagerplads til opbevaring af data, når flere årtiers produktion af filmruller i disse år digitaliseres.

Behovet for datalagringsplads stiger også voldsomt hos helt almindelige virksomheder med traditionelle produkter og ydelser.

Det gør det, fordi forretningsgangene i de mindre virksomheder kommer til at ligne de store virksomheders mere og mere i takt med, at digitaliseringen breder sig, og flere forretningsmæssige discipliner bliver varetaget af it.

Et konkret eksempel er en virksomheds salgsmateriale.

"Henvender du dig til en virksomhed for at få information om dens produkter, får du ikke mere en trykt brochure, du får en pdf. Alene det stiller større krav til at opbevare tingene og altså til storage-løsningerne," siger Tommy Rydendahl, produktchef med ansvar for server og storage hos Dell.

Selv små virksomheder er ikke interesseret i, at deres marketingmateriale ligger på den pc, som salgsmedarbejderen benytter. De vil helst have det hele gemt et centralt sted, så alt materiale kan findes igen, hvis ulykken skulle være ude, mener han.

"Derfor er man nødt til at have en strategi for, hvordan man opbevarer sine ting, uanset virksomhedens størrelse."

50 gange mere data

Behovet er stigende, siger analysehusene, og især journaliseringsløsninger vil tage mere plads, mener Tommy Rydendahl.

"IDC peger på, at over de kommende to år, vil datamængden stige så voldsomt, at der i 2010 vil være 50 gange mere data, der skal opbevares," siger han.

Beder man ham kigge i krystalkuglen, vurderer Dell-chefen, at den største forandring inden for en overskuelig årrække - måske fem til 10 år - vil være, at storage går fra et være et tillægsprodukt til serverløsningerne, til at være selve produktet, hvor man så køber beregningsressourcer uden om.

Farvel til box mover-image

Man kan forestille sig, at man om fem år køber en boks med 50 harddiske i. Vel at mærke harddiske på størrelse med kreditkort med en kapacitet på for eksempel en terabyte hver, der i øvrigt bruger uendelig lidt strøm.

"Det er naturligvis kun et gæt. Du kan stadig ikke lave én terabyte på et kredtikort, der kun bruger så lidt strøm. Her skal man længere ned i størrelsen af IC-kredse. Teknologien er allerede udviklet, men ikke produktmodnet. Det kræver altså ikke en revolution, men en standardteknologisk evolution," forklarer Tommy Rydendahl.

Dell har i mange år været mest kendt som virksomheden med en hjemmeside, man kunne bestille pc'er på. Og man kan stadig konfigurere og bestille en ny pc via Dells hjemmeside. Men virksomheden satser i dag på at lægge tiden som ren box mover bag sig.

I dag tilbyder Dell hele paletten af it-ydelser, fra konsulentforretning til konstruktion af komplette datacentre.

Sidste år overtog Dell den amerikanske storage-virksomhed EqualLogic. De produkter er i dag en del af Dell-porteføljen i form af en komplet storage-boks, der ifølge Tommy Rydendahl kan installeres af folk med helt rudimentære it-kundskaber.

"Hvis du kan installere en Office-pakke og skrive i Microsoft Word, kan du også installere en storage-løsning af denne type," mener Tommy Rydendahl.

Oversvømmelsen i Greve

Det er hele ideen, at storage skal være let at gå til, siger han.

"Rigtige mænd tager ikke back-up. De bliver bare fyret eller mister forretningen. Men det er også klart, at små virksomheder ikke har mulighed for at kaste millioner efter en storage-løsning," siger Tommy Rydendahl.

"Til gengæld kan de se, hvor galt det kan gå. Vi havde for et par år siden en lille oversvømmelse i Greve (syd for København, red.). Her var flere små virksomheder på vej ud af business, fordi mange af deres data lå på servere og computere, der blev ødelagt af vandet."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere