Artikel top billede

It-konsulenter er jubeloptimister trods finanskrise

Flertallet af it-konsulenter tror på, at de kan beholde eller styrke deres job ifølge en undersøgelse, som IDC skyder ned.

Mens nyhedsstrømmen bliver fyldt op med historier om krakkede banker, firmaer i krise og sågar lande, der går bankerot, tror de nordiske it-konsulenter på, at der i det næste års tid vil være noget at rive i.

Hos to ud af tre danske it-konsulenter, selvstændige eller tilknyttet konsulentbureauer, tegner fremtiden lys, når talen falder på efterspørgslen på it-konsulentydelser.

Det skriver Industriens dagblad idag.dk baseret på en undersøgelse fra it-konsulentmægleren eWork.

43,4 procent af de knapt 13.000 adspurgte it-konsulenter i eWork-undersøgelsen tror efterspørgslen på konsulentydelser vil være uforandret det næste års tid, mens 19,2 procent ligefrem tror, at den vil vokse.

87 procent af de adspurgte er selvstændige konsulenter eller ansatte i små konsulentvirksomheder.

Skær it-konsulenter og scor hurtige gevinster

Research manager Brian Troelsen fra analysehuset IDC giver dog ikke meget for undersøgelsen.

"Det første, virksomheder gør for at holde skindet på næsen, er at skære de dyre it-konsulenter fra, fordi det er der, hvor de hurtigste gevinster kan høstes," siger han til Computerworld.

Brian Troelsen påpeger, at konsulent-markedet allerede i 2009 vil se en afmatning, selvom udbuddet på visse it-områder vil have svært ved at leve op til efterspørgslen.

Blandt andre tele-leverandøren Ericsson tager allerede nu forskud på de økonomisk hårde tider ved at skære benhårdt i antallet af selskabets eksterne konsulenter.

Ericsson halverer i 2009 antallet af mandetimer på projekter fra 10.000 til 5.000. Det er især eksterne it-konsulenter, der bliver sparet væk hos svenskerne.

Fald på 10 procent

Administrerende direktør Stig Weilborg fra konsulenthuset Interim Competence med et netværk på 2.500 konsulenter erkender, at branchen vil gå hårde tider i møde.

"Jeg forventer et markedsfald på fire til 10 procent i 2009, selv om der er masser af markedsandele at slås om," siger han.

Til næste år vil det ifølge Stig Weilborg hovedsageligt være klassiske optimerings- og vedligeholdelsesopgaver, som it-konsulenterne skal besætte, fordi der vil blive holdt igen med nye innovationsprojekter.

"Ingen kender jo de fulde konsekvenser af finanskrisen, men vi er klar til slagsmålet om konsulent-jobbene," fastslår Stig Weilborg, der kan notere en vækstfremgang på 66 procent fra sidste år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere