Artikel top billede

EU stemmer mod kabelklipning

Massivt flertal i EU nedstemte onsdag kontroversielt forslag om kabelklipning hos telekunder, der piratkopierer digitalt indhold.

Ideen om at klippe piratkopisters netforbindelse fik onsdag eftermiddag en foreløbig ende, da Europaparlamentet besluttede at nedstemme det omdiskuterede forslag, som er en del af den såkaldte Telekommunikationspakke.

I sommer stillede videnskabsminister Helge Sanders (V) sig åben overfor kabelklipningen, som var en kærkommen regel for musikindustrien, der gennem retssager og forslag til nye regelsæt kæmper for at beskytte rettighedshaverne til film og musik.

Imidlertid har en række politikere stillet spørgsmålstegn ved det kontroversielle forslag, fordi kampen mod piraterne menes at give køb på borgerrettighederne på nettet.

Diskussionen har dels gået på, hvorvidt kampen mod eventuel ulovlig musikdeling må gå ud over retssikkerheden og kundernes ret til privatliv. Samtidig mente kritiske EU-politikere at forslaget ville stække Ytringsfriheden.

følge Karin Riis-Jørgensen er det at udelukke folk fra at komme på internettet ude af proportioner med virkeligheden.

I forbindelse med spørgsmålet har teleselskaberne slået sig voldsomt i tøjret for at undgå at blive pålagt opgaven som kontrollører af kunderne, og derved reelt skulle udføre politiopgaver.

Prellede af

Ideen om at klippe kundernes kabler hvis de bruger nettet til ulovligheder stammer oprindelig fra Frankrig, hvor ideen var en del af en pakke fra præsident Nicholas Sarkozy

Ideen blev ikke overraskende vel modtaget af blandt andet IFPI Danmark, som er den danske afdeling af pladeindustrien interesseorganisation.

"Realiteten er, at en klippekortordning kan være en logistisk nem og ikke så kostbar ordning at gøre tingene på," sagde Jesper Bay fra organisationen tidligere på året til Computerworld.

Men presset fra pladeselskaber og regeringer, der vil have spærret telekundernes afgang på grund af piratkopier, prellede tidligere på året helt af på den danske venstrepolitiker Karin Riis-Jørgensen, der er medlem af Europaparlamentet.

"Det har bare ingen gang på jorden," sagde Karin Riis-Jørgensen i april til Computerworld efter at have stemt for en tilføjelse til en resolution, som tager afstand for denne type metoder.

Europaparlamentet behandlede onsdag spørgsmålet i forbindelse med afstemning om Telekommunikations-pakken. Her valgte et overældende flertal på 548 af parlamentsmedlemmerne at afvise det kontroversielle forslag. 88 stemte for forslaget mens 14 undlod at stemme.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere