Artikel top billede

Genetikernes algoritmer kunne anvendes til at analysere optiske signaler.

Genforskere løser støjproblem i optiske fibre

Et usædvanligt tværfagligt samarbejde mellem genforskere og ingeniører gør det muligt at identificere støjkilder i optiske kabler.

Australske ingeniører har sammen med genforskere anvendt genetiske analyseværktøjer til at forbedre datatransmission i lyslederkabler.

Sammen har de løst problemet med at identificere årsagen til støj i de lyslederkabler, der udgør rygraden af internettet.

Derved vil teleselskaberne kunne forøge data fra 10 gigabit per sekund til 40 gigabit per sekund uden at miste data på grund af støj på linjen.

Det er meldingen fra Trevor Anderson fra den australske forskningsorganisation NICTA.

Optisk signal analyseres - men hvordan?

Via projektet Managing and Monitoring the Internet Project (MAMI) havde Trevor Anderson fundet en måde at repræsentere det optiske signal som et billede.

"Vi tænkte, at det ville gøre os i stand til at genkende 'fingeraftrykket' af de forskellige typer af optisk støj, som kan forstyrre signalet," siger han til det australske Computerworld.

Hans hold af ingeniører og it-folk vidste dog ikke, hvordan de skulle gribe opgaven an.

"Vi vidste ikke, hvordan vi skulle analysere billedet. Tilfældigvis var der et laboratorie ved siden af vores kontor, hvor NICTA havde et hold af genetikere, som analyserede store mængder af genetiske koder for at finde frem til gensekvenser, som kan indikere kræft," siger Trevor Anderson

"Dr. Adam Kowalczyk fra laboratoriet kiggede på vores problem og grinte," siger Trevor Anderson.

"Biologi er meget mere komplekst. Vi skal være i stand til at identificere cancertyper ud fra en håndfuld 'støjfyldte' eksempler, mens I har tusindvis af eksempler til rådighed," sagde Dr. Kowalczyk.

Gen-algoritmer analyserer optisk støj

Dr. Adam Kowalczyk mente, at genetikernes algoritmer kunne anvendes til at analysere de optiske signaler.

Det gik over al forventning og slutresultatet er en ny enhed, multi-impairment monitor, som kan identificere visuelle mønstre forårsaget af forskellige former for støj og signalforvrængning i optiske fibre.

"Nuværende løsninger på markedet holder øje med datatab og gør operatøren opmærksom på, at der er en fejl - men ikke hvad problemet er, hvor problemet er eller hvad der forårsagede problemet," siger Trevor Anderson.

Han forventer at have et produkt markedsklar om 12 måneder.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere