Artikel top billede

Forsvaret lokker it-medarbejdere med motion, certificeringer og avancerede systemer - men uniformen følger ikke med jobbet.

Forsvaret lokker nye it-folk med stroppeture

En erstatning af eksterne it-konsulenter i Forsvaret kan spare 35 millioner kroner om året. Lokkemaden til de nye it-medarbejdere er motion i arbejdstiden og attraktive certificeringer.

Motion i arbejdstiden, gode uddannelsesmuligheder og avancerede arbejdsopgaver med en af Danmarks største SAP-implementeringer er blandt de lokkemidler, som Forsvaret benytter sig af for at tiltrække 78 it-folk.

Forsvarskommandoen regner med, at de 78 it-folk på længere sigt skal erstatte de nuværende 54 eksterne konsulenter, hvilket kan spare Forsvaret for op mod 35 millioner kroner årligt, hvis hele organisationen bliver bemandet med egne ansatte.

Og de penge kan Forsvaret benytte til mere krudt og flere kugler.

"En besparelse på 30 til 35 millioner kroner årligt skal vi jo kunne bruge på Forsvaret kerneopgaver og operative opgaveløsninger som eksempelvis forpligtelserne i Afghanistan og Irak," lyder det fra projektleder Morten Bühlmann, Forsvarskommandoens strategiske driftsudviklingssekretariat.

Forsvarets Koncernfælles Informatiktjeneste søger både SAP-konsulenter og it-folk, der kan arbejde med mere generelle it-problemstilliner.

Erfarne konsulenter udskiftes

Forsvarets har siden udviklingen af ERP-systemet DeMars i slutningen af 1990'erne benyttet sig af eksterne konsulenter, der i enkelte tilfælde har hængt ved Forsvaret siden da..

I dag indgår de nærmest på lige fod med Forsvarets egne ansatte - dog til en noget anden pris.

"Vi bør jo slet ikke benytte så mange konsulenter til de høje priser, og det tager vi så konsekvensen af to år efter Forsvarsforliget, der jo lavede helt om på vores struktur.

25.000 ansatte blev med forliget kastet op i luften og mange landede nye steder, og før alle personer kom på plads, har vi ikke turde pille ved vores it-systemer og -struktur," siger specialkonsulent Lars Harder fra Forsvarets personaletjeneste.

Uddannelse og certificeringer i lønningsposen

Lars Harder forklarer, at Forsvaret står parat med efteruddannelser til de it-folk, der ikke har de ønskede færdigheder.

"For at få folk ind i folden, vil vi meget gerne omskole it-folk til vores arbejdsopgaver igennem certificeringer og efteruddannelser. Akademikere, der kan sætte sig hurtigt ind i nye problemstillinger, er også velkomne til at søge vores it-stillinger," siger Lars Harder.

Og Morten Bühlmann understreger, at selv om de nye it-kandidater kan få meget efterspurgte efteruddannelser og certificeringer, så er det ikke ensbetydende med, at Forsvaret vil binde dem med lange kontrakter, som bruges på nogle områder i Forsvaret.

"Jeg tror, at enhver virksomhed trænger til nye ideer og input, og det ikke nødvendigvis er dårligt med udskiftning. På den anden side vil vi jo også belønne folk, der kender vores interne struktur og som synes, at udfordrende arbejdsopgaver på store systemer er interessant," lyder det fra Morten Bühlmann.

Har du selv fået blod på tanden og lyst til at kombinere det stillesiddende SAP-arbejde med fysisk træning, kan du nå det endnu - der er først ansøgningsfrist 2. december.




IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Generalist til PMO

Gehl Architects ApS

IT Supporter
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere