Artikel top billede

Ved at puste i et hul på siden af telefonen kan man eksempelvis få en bedømmelse af sit stressniveau eller information om ånden er dårlig.

Wellness-mobil mod dårlig ånde

Er telefoner med et hav af indbyggede funktioner det rene salgsgas eller er der en fremtid for mobiler, der kan give besked om dårlig ånde og kalorieforbrug?

Den japanske mobilproducent DoCoMo har altid ligget helt fremme i feltet når det gælder om, at fylde nye og avancerede funktioner ind i mobilerne.

I et samarbejde med den japanske industrigigant Mitsubishi er firmaet nu klar med en prototype, der rammer en at tidens store trends, wellness-bølgen.

Wellness-telefonen kan hjælpe med kontrollere alt fra pulsslag over kalorieindtag til dårlig ånde.

Op med humøret du gamle

Ved at puste i et hul på siden af telefonen kan man eksempelvis få en bedømmelse af sit stressniveau, information om ånden er dårlig.

Det er også muligt, at få en positiv kommentar som "i morgen kommer en ny og god dag" eller "op med humøret" med på vejen.

Telefonen har indbyggede sensorer, der kan føle kroppens bevægelse og registrere om man løber, går eller ligger ned.

Derved kan telefonens software udregne hvor mange kalorier man i øjeblikket forbrænder eller andre wellness-agtige ting.

Om de indbyggede sensorer i gadgets og telefoner er det rene salgsgas eller nyttige tillægsværdier som kunderne higer efter kan kun tiden vise, og fremtid for de avancerede elektronikgenstande bygger langt hen af vejen på tilfældigheder.

De avancerede funktioner kommer nemlig ofte som en overraskelse for brugerne.

"Alt kan blive en succes i en mobiltelefon," siger Knud Erik Skouby, professor ved DTU.

"Hvem ville eksempelvis have regnet med, at der skulle bygges et kamera ind i mobiltelefonen. En funktion der i dag er en selvfølge."

"Producenterne fylder i øjeblikket alle mulige funktioner i telefonerne for at se, om brugerne kommer til at elske dem," siger Knud Erik Skouby.

"Ingen kan på forhånd sige hvad der bliver et hit, og derfor må branchen prøve alle muligheder af,"

Afspilleren vælger musikken

Multifunktions-gadgets er da heller ikke noget særsyn, og der er eksisterende eksempler fra wellness-genren.

Nike og Apple har eksempelvis et samarbejde, der henvender sig til den løbeglade.

En sensor i Nike-skoen kommunikerer trådløst med en modtager i en iPod Nano, der så kan holde løberen opdateret med hastighed, kalorieforbrug og meget mere.

Også elektronikproducenten Sony har udviklet en walkman, der kan genkende løbehastigheden og finde den musik, der passer til løbekadencen.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere