Undgå at blive zombie med ny software

Softwaredagen 2007: Forandringsparathed og innovation er to uundgåelige egenskaber, hvis man vil overleve på fremtidens markedsplads, lyder parolen til IBM-konference med 800 deltagere.

Reportage: At IBM vil noget med software blev understreget, da konferencen Softwaredagen i formiddag blev åbnet af Jens Knudsen, Country Manager i IBM’s Software Group Danmark

De over 800 deltagende kunder og partnere blev præsenteret for nogle af de mange software-løsninger, der er blevet føjet til IBM-porteføljen gennem opkøb af omkring 30 virksomheder over de seneste tre år til en samlet værdi af omkring 89 milliarder kroner.

”Det beløb er ti gange større end den pris, IBM fik for pc-devisionen, da den blev solgt fra for et par år siden,” sagde Jens Knudsen for at understrege selskabets software-satsning.

Ny Lotus Notes på gaden

Konferencen finder sted på dagen, hvor IBM lancerer den seneste version af Lotus Notes globalt. I version 8 er der lagt vægt på at skabe sociale værktøjer, der kan understøtte hverdagen i moderne virksomheder.

”Hvis I synes, at brugergrænsefladen har set lige gammeldags nok ud, kan jeg garantere, at der er sket markante forbedringer, sagde Jens Knudsen.

Og uanset om man måtte være tilhænger af Lotus Notes eller ej, er merværdien i softwareprodukterne vigtigere end nogensinde, mener Johan Peter Paludan, der er direktør på Institut for Fremtidsforskning og blandt talerne på konferencen.

”Kunderne står over for en lang række produkter, der grundlæggende fungerer alle sammen. Derfor bliver man nødt til at lægge noget ekstra værdi oven i,” sagde han i sin tale.

Du kan ende som en zombie

Johan Peter Paludan fortalte om, hvordan det moderne samfund brager afsted og derfor stiller store krav til, at man som virksomhed kan rette sig ind efter udviklingen. Han understregede blandt andet, at det er ligeså vigtigt, at man kan spotte de forretningsområder, der er ved at dø ud, som dem, der vinder frem.

”Det er langt sjovere at få trukket sig ud i tide end at ende som en zombie,” sagde professoren.

Han pegede på, at specielt det offentlige vil få et massivt behov for at digitalisere i de kommende år på grund af de små årgange, der er på vej ind på arbejdsmarkedet.

”Den offentlige sektor bliver nødt til at tvangsdigitalisere i de kommende år for at kunne følge med, så det er dér, I skal kende jeres besøgstid, sagde Johan Peter Paludan til deltagerne på konferencen.

Odense kommune vinder pris

IBM havde nomineret tre kunder for en innovativ udnyttelse af selskabes produkter. Odense Kommune vandt den såkaldte Innovationspris 2007 for sin udnyttelse af IBM’s Websphere Portal internt i kommunen.

Odense Kommune har formået at minimere antallet af systemer, som medarbejderne skal benytte, når de skal finde relevant data i det daglige arbejde.

”Vi mener, at vi har gjort noget at det, der skaber innovative organisationer inden for det offentlige. Det handler om at tage nogle skridt, som er overskuelige, og jeg tror også, at brugerdreven innovation er vigtig, når man skal kigge fremad,” sagde kommunens it-chef.

De to andre nominerede var Grundfoss for sin brug af en Master Data Management-løsning og Dampskibsselskabet Torm for deres brug af Websphere til at implementere SOA.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere