Artikel top billede

Den nye iPod er meget mere end en iPod

Mere Newton end iPod. Mere pc-tablet end musikafspiller. Apples iPod Touch rammer ned i en ny hardwarekategori.

Apples stort anlagte præsentation af iPod touch indvarsler en ny æra for de ekstremt populære musik- og videoafspillere.

Ipod, der bare var en musikafspiller - men en cool én - voksede og blev en musik- og videoafspiller. I dag er den en internetforbundet tablet.

Det er sandt, at det var iPhone, der åbnede sluserne til dette marked.

Det meste af iPod-teknologien er da også overleveringer fra iPhone.

Langvarigt abonnement

Men iPhone havde en indbygget overraskelse.

De amerikanske kunder var nemlig tvunget til at tegne et to-års abbonement hos teleudbyderen AT&T.

Prisen var også i den pebrede ende af skalaen, hvilket i sidste uge fik Apple til at sænke prisen på den billigste model med godt 1.000 kroner.

Det udløste et ramaskrig blandt kunder, der havde købt en iPhone til den høje, gamle pris. For at undgå støj i pr-kampagnen valgte Apple ligeledes i sidste uge at tilbyde dem cirka 600 kroner retur.

I modsætning til iPhone, der kun kan anvendes i USA, har iPod verdensomspændende marked.

Enhver skoleelev fra Tokyo til Albuquerque - samt en stor del af deres forældre - vil nå frem til, at de absolut "må have" en iPod.

Præsidenter, bedstemødre, joggende mødre og fædre på forretningsrejser har en. De bruger den til at lytte til musik, se fotos og videoklip. Med sine 8GB/16GB er iPodden i færd med at gnave sig ind på tv'ets og de bærbares domæne.

Tager arbejdet fra den bærbare

Den største fornyelse - og den mest revolutionære - er WiFi-forbindelsen med Safari-browseren.

Andre musikafspillere tilbyder også WiFi, men browseren gør forskellen - ligesom det var tilfældet med iPhone.

I ugevis har iPhone-ejere storskrydet med, at de har den bedste browser. Og de har ret.

Scrolling, panorering og zoom gør internetsurfing til en fornøjelse på Iphone. Jeg har endda fanget mig selv i at bruge min iPhone, mens computeren fik lov at slumre.

Det er lokkende at kunne surfe videre, når jeg går nedenunder for at hente en kop kaffe. Hvem gider i øvrigt tænde computeren, starte programmerne og koble sig på nettet, når det hele kan klares med dimsen i brystlommen?

Jeg kender en Mac-fanatiker, der i årevis ikke har rejst uden sin bærbare med internetforbindelse. Nu kan iPod Touch-ejere opnå det samme, så længe der er WiFi-forbindelse.

Ipod touch vil også indvie dig i den nye verden af web-applikationer, der myldrer frem.

En masse applikationer bliver designet med internettet som brugerflade. Det kan være programmer som: SharePoint og Exchange 2007 (som jeg selv bruger), de nye ting fra Web 2.0-firmaer som BaseCamp og SalesForce.com eller det hav af online banking, rejse- og e-handels-steder, der hele tiden kommer frem.

Det er helt klart, at de nye applikationer hedder web til fornavn. Den lette betjening af Safari på iPod Touch vil gøre den til et seriøst valg for forretningsfolk.

Stadig plads til forbedringer

Det betyder ikke, at iPod Touch er perfekt.

Notat- og kalenderfunktionerne fra de tidlige modeller trænger til en opdatering, så de passer til den udvidede skærmstørrelse og touch-funktionerne. YouTube er allerede fantastisk på iPhone- og vil blive påskønnet på iPod Touch.

Naturligvis er den først og fremmest en musik-, foto- og videoafspiller - den bedste i sin klasse. Og de, der bekymrer sig om pladsmangel på 16Gb-modellen, skal bare vente et par måneder, så bliver det muligt at streame indhold direkte fra din server/computer.

Apple har også gjort det let at købe musik direkte fra Itunes. Du kan springe computer-leddet over og hente musikken direkte til din Ipod.

Som det fremgår af Apples reklamer, er der masser af plads til nye programmer på iPod Touch.

En del uautoriseret software er allerede dukket op. Blandt de mest populære eriInstant messaging og en terminal-klient.

Hundredvis af andre programmer er under udvikling. Nogle frygter, at uautoriseret software kan ophæve garantien, andre regner med, at fremtidige opdateringer fra Apple vil indeholde funktioner, der sletter uautoriseret software.

Det synes dog ikke at stoppe udviklerne af alternative programmer. Apple har ikke udtalt sig om, hvorvidt selskabet vil åbne OSX, der styrer iPod Touch og iPhone Touch, for omverdenen. Men der er et kæmpe marked, som Apple nok vil overveje, at lade andre komme til.

Når de nye iPod Touch kommer på hylderne senere på måneden, vil kunderne kaste sig over dem og skabe en hel ny generation af fans. Internet-fanatiske iPod Touch-bruger vil opdage, hvad iPhone-brugerne har vidst i månedsvis: Den mobile web-revolution er brudt ud - og Apple fører an.

Oversat af Bo Madsen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere