Artikel top billede

"Vi bliver tillagt motiver, som vi ikke har. Vi opfordrer vores partnere og kunder til at tage stilling, vi lægger ikke pres på dem," forsikrer Jørgen Bardenfleth, administrerende direktør, Microsoft Danmark.

Microsoft afviser pres på partnere

Microsoft Danmark har sendt materiale ud, der opfordrer partnere og kunder til at tage stilling til fordel for Microsofts Open XML-format. Selskabet afviser slette motiver.

Microsoft Danmark har lige som alle andre Microsoft-organisationer verden over arbejdet på at fremme en positiv holdning til Open XML-formatet, men afviser på det bestemteste enhver form for urent trav.

"Vi bliver tillagt motiver, som vi ikke har. Vi opfordrer vores partnere og kunder til at tage stilling, vi lægger ikke pres på dem," forsikrer Jørgen Bardenfleth, administrerende direktør, Microsoft Danmark.

Microsoft har herhjemme skrevet til udvalgte partnere og kunder og bedt dem tage aktiv stilling for "at nuancere den dialog, der foregår i udvalget."

Læs de to breve i ders helhed ved at klikke på linket til højre.

Skriv nogle linjer…

I brevet, der er stilet til "Kære Partner" og underskrevet af Jørgen Bardenfleth, står der blandt andet: "Konkret opfordres du til at skrive nogle få linjer om fordelene for jeres løsninger, jeres kunder og jeres firma ved Open XML og sende dem til Dansk Standard.

Brevet er dateret den 4. juni 2007, hvilket gav modtagerne god tid til at reagere, inden Dansk Standard offentliggjorde sit standpunkt i lørdags.

Microsoft har også i en e-mail sendt tidligere til "udvalgte kunder og partnere" bedt om en "stillingtagen til debatten om åbne standarder."

"Jeg går lige til sagen ved at bede dig overveje følgende:
Vil du tage stilling og kontakte IT- og Telestyrelsen og give din mening til kende?

Må Berlingske Tidende, Thomas Breinstrup, ringe og stille nogle spørgsmål om jeres holdning til dette?

Endelig (og det kan være senere) vil du kontakte Dansk Standard om samme emne?

På forhånd tak for at overveje sagen, som jeg mener, vil være til gavn for din virksomhed."

E-mailen, der også indeholder følgende udsagn, er ligesom partner-brevet underskrevet af Jørgen Bardenfleth.

"Vi mener, at landet er bedst tjent med at standardisere på markedsudviklede, åbne standarder så som ECMA Open XML, som Microsoft Office understøtter og anvender. Denne tankegang ligger også til grund for arbejdet i Den Digitale Taskforce."

Om Microsoft og Jørgen Bardenfleth med denne og lignende skrivelser overskrider grænserne for god forretningsskik, afhænger ifølge Anders Drejer, professor i strategi og forretningsudvikling, af, om partnerne føler sig presset.

"Hvis det forholder sig sådan, at brevene har virket, og at partnerne reelt har følt sig presset, så synes jeg, at det ligger udenfor god forretningsskik – for så ligner det mere reelle ordrer til Microsofts partnere end ret meget andet," siger professor Anders Drejer, Handelshøjskolen i Århus.

Vi udstikker ikke ordrer

At Microsoft skulle udstikke ordrer til sine forretningspartnere afviser Jørgen Bardenfleth.

"Jeg taler dagligt med vores forretningspartnere, og der er absolut ingen, der føler sig presset overhovedet. Ja, der er en, der har udtalt sig i medierne, om at vedkommende følte sig presset, men det er én, og vedkommende partner er anonym," lyder det fra Bardenfleth.

Bardenfleth og strategichef Jasper Boysen afviser samstemmende enhver snak om, at Microsoft bedriver nogen form for politisk kampagne, men udelukkende "opfordrer folk til at tage stilling."

Begge mener i øvrigt, at modstanderne af, at Office Open XML-formatet skal anerkendes som en international ISO-standard, er overrepræsenteret i forhold til tilhængerne med "mindst med en faktor 10."

Det danske udvalg

Udvalget, der henvises til, er det dokumentudvalg under Dansk Standard, som i regi af den internationale standardiseringsorganisation ISO siden årsskiftet har behandlet forslaget til dokumentstandarden ISO/IEC DIS 29500 OOXML.

Forslaget vedrører om Office Open XML skal være en ISO/IEC standard. Dansk Standard har som national standardiseringsorganisation netop afgivet Danmarks stemme som blev en "Nej med kommentarer."

Behandlingen af forslaget er foregået i et udvalg i regi af Dansk Standard med deltagelse af 33 virksomheder og organisationer. IT- og Telestyrelsen har deltaget med status af observatør.

Dansk Standard har modtaget i alt modtog 39 høringskommentarer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere