Artikel top billede

Pressebillede fra atNorths første danske datacenter i Ballerup, der åbner i første halvår 2025. Det nye atNorth-center er planlagt til at åbne i 2026. (Foto: atNorth PR)

348 fodboldbaner på vej mod Varde: Nyt stort datacenter åbner i det vestjyske i 2026

Ifølge atNorth vil det nye kommende datacenter kunne levere varme og varmt vand til vestjyderne via den lokale fjernvarmeleverandør.

Den nordiske datacentervirksomhed atNorth vil opføre sit hidtil største danske datacenter i byen Ølgod nær Varde i Vestjylland.

Datacenteret får navnet DEN02 og kommer til at fylde 174 hektar – svarende til 348 fodboldbaner.

AtNorth skriver, at det nye DEN02-datacenter får en indledende kapacitet på 250 megawatt, men i fremtiden kan effekten forøges til flere hundrede megawatt.

Ifølge atNorth imødekommer det nye datacenter både colocation- og build-to-suit-projekter og vil være specielt designet til dataintensive virksomheder som hyperscalers og virksomheder, der kører AI og High-Performance Computing-arbejdsbelastninger.

"Denne investering understreger Danmarks unikke position, når det gælder om at støtte bæredygtig digital infrastruktur. AI-revolutionen er lige om hjørnet, og vi er nødt til at integrere datacentre i vores energinetværk," udtaler Henrik Hansen, CEO i Dansk Datacenter Industri, i en pressemeddelelse.

AtNorth skriver, at det nye datacenters placering er fordelagtig på grund af dets fremragende tilslutningsmuligheder som følge af de mange transatlantiske fiberkabler, der har landingsstationer på den nærliggende vestkyst i landet.

Planen er, at DEN02 sættes i drift i slutningen af 2026.

Vil levere varme til vestjyderne

AtNorth skriver yderligere, at det nye datacenter vil blive udstyret til at levere varme og varmt vand til lokalsamfundet via fjernvarmeleverandøren.

Derudover bliver det designet på en måde, så man kan genbruge overskudsvarmen til grøntsagsproduktion i industrielle drivhuse.

Det bliver atNorth’s andet datacenter i Danmark. Selskabet er lige nu i gang med at opføre sit første danske datacenter i Ballerup, der har navnet DEN01, som har en kapacitet på 30 megawatt.

Når DEN01 forventes at åbne i andet kvartal 2025, skal det kunne levere fjernvarme til 70.000 husstande i Storkøbenhavn.