Artikel top billede

Byggeri af nyt Google-datacenter stoppes på grund af mangel på energi

Datacentret tæt ved Dublin bliver ikke til noget lige foreløbigt. Blandt andet mangel på vedvarende energi og manglende tilknytning til varmenettet er blandt begrundelserne til afslaget.

Flere techgiganter er i gang med at udvide datacenterkapaciteten, hvilket tager på strøminfrastrukturen i forskellige lande, og det mærker Google nu.

Google har netop fået afvist en byggetilladelse af regionsrådet i South Dublin i Irland til at bygge et datacenter i Grange Castle Business Park.

Rådet skriver, at afslaget skyldes "den eksisterende utilstrækkelige kapacitet i elnettet og manglen på betydelig vedvarende energi på stedet til at drive datacentret."

Det skriver RTE.

Datacenteret skulle have været 72.000 kvadratmeter stort med otte datahaller.

Google har skrevet i ansøgningen, at hvis datacentret ikke blev godkendt, vil det betyde, at Google vil få svært ved at møde efterspørgslen på selskabets ICT-tjenester i Irland.

Ifølge planlægningsdokumenterne ville datacentret bidrage med 224.250 tons CO2 om året.

En del af afslaget skete også grundet manglende klarhed om Googles indkøb af vedvarende energi med Power Purchase Agreements (PPA'er) samt manglende tilknytning til varmenettet, så restvarme kunne udnyttes.

Projektet var også imod rådets målsætning i South Dublin County Development Plan i forhold til fastholdelse og beskyttelse af eksisterende grøn infrastruktur i området, hvilket inkluderer levende hegn.

Projektet var tænkt som den tredje fase af Googles datacentersite i Dublin og ville skabe 800 byggejobs og 50 driftsjob efter færdiggørelsen.