Artikel top billede

(Foto: Amazon PR)

Efter et års forsinkelse: Nu kommer Amazons længeventede opdatering til Alexa

Amazoner er på vej med en ny version af den digitale assistent Alexa, der får endnu flere AI-kræfter. Til gengæld kommer den også til at koste en månedlig abonnementsnum.

Til november er det ti år siden, at Amazon lancerede den digitale assistent Alexa, der i de følgende år udviklede sig til at blive en af de hotteste nye teknologier i tech-verdenen.

I de seneste år har udviklingen af de stemmestyrede assistenter, som Alexa og Googles pendant, Google Assistant, dog stået i skyggen af ChatGPT’s succes.

Men ifølge den amerikanske avis Washington Post er Amazon nu på vej med den næste generation af Alexa, der forventes at blive lanceret i midten af oktober.

Kræver betaling

For at få adgang til den opgraderede udgave af Alexa vil du som bruger dog dog skulle betale for et abonnement.

En af de nye funktioner, som betalende brugere vil få adgang til, er ifølge Washington Post en såkaldt “smart briefing,” der er en daglig AI-baseret opsummering af forskellige nyhedsartikler.

Derudover vil den opdaterede Alexa også kunne hjælpe brugeren med at finde opskrifter, ligesom den også vil indeholde “nye samtalebaserede shopping-værktøjer.”

Ifølge Washington Post vil Alexa også have en særlig funktion, der henvender sig til børn.

Forsinket i et år

Opdateringen til Alexa skulle ifølge Washington Post have været lanceret i september sidste år, men er altså blevet mere end et år forsinket.

Gennem de seneste 10 år er der blevet solgt mere end 100 millioner Alexa-enheder, men trods det vurderes det, at Amazon har tabt milliarder af kroner på udviklingen.

Det har tidligere været rapporteret, at Amazon på et tidspunkt har haft mere end 10.000 ansatte i sin Alexa-division.