Artikel top billede

(Foto: Unsplash)

Indonesien nægter at betale stort millionbeløb i løsesum efter ransomware-angreb: Mere end 200 offentlige myndigheder påvirket

Indonesiens minister for information og kommunikation nægter at betale løsesummen på otte millioner dollars.

Et nationalt datacenter tilhørende den indonesiske stat er sidste uge blevet sat ud af drift gennem et ransomware-angreb.

Det skriver AP News.

Det nationale datacenter behandler data for mere end 200 offentlige myndigheder både regionale og nationale blandt andet immigrationskontrollen i landets mange lufthavne.

En foreløbig unavngiven hackergruppe forlanger otte millioner dollars (55,9 millioner kroner) i løsesum for at dekryptere dataen.

Ifølge den offentligt tilgængelig tracker Ransomware.live, så er Indonesiens Ministerium for Kommunikation og Information ramt af et hackerangreb, som kunne tyde på, at det er sammenfaldende med det nationale datacenter.

Den tracker peger på, at datacentreret er ramt af en infostealer malware, som er designet til at stjæle adgangskoder.

96 medarbejdere samt 26514 brugere er ifølge Ransomware.live kompromitteret, men det fremgår ikke, hvordan den differentierer brugere og medarbejdere, når det er et ministerium.

Ministeren for kommunikation og information Budi Arie Setiadi fastholder ifølge AP News, at regeringen ikke har betalt løsesummen.