Artikel top billede

Thomas Flarup, chef for Center for Cybersikkerhed, er en af initiativtagerne af øvelsen, man allerede nu kan tilmelde sig. (Foto: Ditte Vinterberg Weng)

10 danske organisationer går sammen om kæmpe beredskabsøvelse: Prøv at få din virksomhed hacket

Det er ikke et spørgsmål om, men snarere hvornår din virksomhed bliver hacket. Nu går 10 organisationer sammen om at hacke for sjov.

10 organisationer er gået sammen om en omfattende beredskabsgeneralprøve: “Hele Danmark Øver.”

I oktober bliver det muligt at få testet sit cyberforsvar i en sandkasse med bistand fra landets bedste cybereksperter.

“Øvelsen kan hjælpe virksomhederne med at blive bevidste om deres sårbarheder og træne dem i at håndtere et angreb, hvor svære beslutninger skal træffes under pres,” lyder det fra Thomas Flarup, topchef i Center for Cybersikkerhed, i en pressemeddelelse.

Bag øvelsen står:

Center for Cybersikkerhed, IT-branchen, Industriens Fond, Dansk Erhverv, Dansk Industri, Dansk IT, Alm. Brand, CISCO, Secure Practice og TDC Erhverv.

“Hackere og andre cyberkriminelle er i dag en reel trussel for alle danske virksomheder, og derfor skal vi understøtte, at virksomhederne opruster deres digitale bolværk mod cyberangreb fra fjendtlige aktører,” udtaler den nyudnævnte minister for beredskab og samfundssikkerhed, Torsten Schack Pedersen (V).

Kørt med succes i Norge

Bagtæppet for øvelsen er yderst dyster. Ifølge TDC Erhverv har kun en femtedel af landets virksomheder beredskabsplan, der involverer alle medarbejdere.

Og ifølge samme undersøgelse ender 60 procent af smv’er med at gå konkurs på grund af et hackerangreb.

“Ligesom vi har brandøvelser og biler, der skal servicetjekkes, bør cybersikkerhed også prioriteres for at holde danske virksomheder klar og rustet til den dag, hvor det er deres tur til at blive ramt,” udtaler John Henriksen, topchef i TDC Erhverv.

Konceptet er kopieret fra Norge, hvor øvelsen har kørt i flere år. Det er den norske cybersikkerhedsvirksomhed, Secure Practice, der har udviklet den.

Man kan tilmelde sin virksomhed her