Artikel top billede

(Foto: Igor Omilaev/Unsplash)

MIT-Professor om AI-fuglene på taget: Kun fem procent af opgaver vil blive påvirket næste ti år

Potentialet ved AI er stærkt overdrevet, og vi må spørge os selv, hvem hypen gavner, mener økonomiprofessor fra Massachusetts Institute of Technology.

“Det handler i bund og grund om magt.”

Sådan beskriver MIT-økonomiprofessor Daron Acemoglu den hype, der er om AI.

Han er yderst skeptisk over for de lyksaligheder om kunstig intelligens, som techindustrien er yderst god til at markedsføre, skriver Weekendavisen.

De enorme effektiviseringsgevinster som den nye teknologi kan høstes tælles i store milliardbeløb.

Det berygtede konsulenthus Boston Consulting Groups danske afdeling udkom med en rapport, som påstod det offentlige kunne spare 104 milliarder kroner frem mod 2033.

Men da Akademikerbladet spurgte, hvordan konsulenterne havde brugt kuglerammen, så gik topchefen Mette Lindgaard i flyverskjul med forklaringen: “Vi har utroligt meget på vores bord i øjeblikket.”

Daron Acemoglu fra MIT har sammen med sin kollega Simon Johnson netop udgivet et såkaldt arbejdspapir, hvor de argumenterer, at det kun er fem procent af de nuværende arbejdsopgaver, der vil blive påvirket de næste ti år.

“Jeg estimerer en stigning i BNP på cirka én procent,” siger han, og fortsætter:

“Hypen forpligter os til at stille spørgsmål til, hvordan denne teknologi skal bruges, og hvem der skal have kontrol over teknologien.”