Artikel top billede

(Foto: Niels de Boissezon)

Om en uge går det løs: Så banebrydende bliver iPhone 16

Her er alt, som vi ved og tror, at vi ved om den kommende iPhone 16 og 16 Pro-kollektion.

Den niende i niende går det løs. Mandag 9. september klokken 19:00 dansk tid vil Apple løfte sløret for det, der vil blive den første hele familie af smartphones med ’AI’, altså ’Apple Intelligence’, indbygget.

Under overskiften ’it’s glowtime’ lægger tech-kæmpen op til, at en ny iPhone 16-kollektion vil stråle med et særligt skær – navnlig den nye skærm omkring kanten, som vil illustrere, at den reviderede AI-assistent Siri lytter og er klar til at interagere.

Med de nye AI-drevne evner følger samtidig også revisioner af både maskinrum, software og hardware, som vil give telefonerne nyt udseende og nye muligheder.

Hvad der vil bydes på, er endnu ikke kendt, men flere læk fra industrikilder og kilder tæt på producenten giver nu ret klare indikationer på, hvad man kan forvente sig af Apples kommende kollektion.

iPhone 16 Pro og 16 Pro Max

Øverst i det kommende hierarki af iPhone 16-modeller bliver som tidligere to Pro-modeller: En Pro og en større Pro Max.

Her indikerer fotos af lækkede prototyper fra mediet Macrumors, at der igen vil blive budt på en matbørstet bagside af glas omkranset af højglanspoleret metal.

Skærmen vil dog vokse en halv centimeters penge og vokse fra 6,1 til 6,3 tommer i Pro-modellen, mens Pro Max vil strække sig over 6,9 tommer i stedet for 6,7 i iPhone 15 Pro Max.

Til trods for den større skærm vil telefonerne ikke vokse synderligt.

Bredden vil forblive storset uændret, mens telefonerne vil vokse tre til fire millimeter i højden.

Kanten omkring selve skærmen vil dog blive barberet med en tredjedel for at kunne huse de større skærme.

Bruger du magsafe-cover til trådløs opladning vil du også bemærke, at den nye generation af covers får et mindre fremtrædende indhak til at understøtte den trådløse opladning.

De nye telefoner vil også kunne kendes på en ’Capture’-knap, som kan fungere som kamera-udløser i to trin eller swypes på til at zoome ind og ud.

iPhone 16 og 16 Plus

Mens Pro-telefonerne bliver større, bevarer den almindelige model sine aktuelle dimensioners, mens der bydes på en ny farvepalette ud over de klassiske hvide og sorte modeller: Grøn, blå eller rosa.

Modellen byder til gengæld på små designændringer til den 6,1 tommer store skærm i iPhone 16 og den 6,7 tommer store skærm i iPhone 16 Plus.

De nye modeller vil kunne kendes på en dedikeret ’action’-knap – i lighed med den, der følger med iPhone 15 Pro og 16 Pro. ’Capture’-knappen kan også komme på tale her.

Skærmene skulle ifølge verserende rygter også byde på MLA-teknologi, som gør at OLED-skærmene kan lyse kraftigere op og bruge mindre strøm.

Fælles for både iPhone 16 og 16 Pro kollektionerne bliver, at de vil huse en ny generation af Apples A-chip: A18.

Apple har på det seneste forbeholdt sin nyeste processorer til Pro-kollektionen, men her er det ikke utænkeligt, at Apple har forskellige versioner af A18-processorne i tankerne til henholdsvis iPhone 16 og 16 Pro familierne.

Fælles for hele kollektionen bliver, at de lokalt vil kunne køre de AI-funktioner, som Apple har i sinde at afvikle. Mængden er derfor også løftet til otte gigabyte i alt på alle modeller.

Apple Intelligence på sigt

Den nye kollektion vil blive født med iOS 18, mens Apple Intelligence først står til at være klar i anden ombæring med version 18.1 af iOS-styresystemet.

Her vil den stemmestyrede assistent Siri få en væsentlig opgradering og vil forstå samt kunne eksekvere på forespørgsler i naturlig tale.

Apples kunstige intelligens vil også kunne assistere med at redigere og sammenstykke videoer ud fra forespørgsler skabe sammendrag, oversætte og transskribere fra videoer.

Apple Intelligence vil i første ombæring alene fungere lokalt på enheden mens de mere avancerede features, som skulle fungere på en særlig privat, cloud-baseret version af OpenAI’s ChatGPT.

Denne kommer dog først på et senere tidspunkt.