Artikel top billede

(Foto: Niels de Boissezon)

Den næste iPhone tager form: Her er alt vi ved om den kommende iPhone-portefølje

iPhone 16, iPhone 17 og iPhone SE årgang 2025. Mange interessante nye iPhone synes at være i sigte.

Apple har fået for vane at lancere sine nye iPhones den anden tirsdag i september hvilket betyder, at der nu nok er knap en måned til, at den næste iPhone, nu nummer 16 i rækken, vil debutere.

Allerede ved årets WWDC-udviklermesse viste selskabet, hvordan kunstig intelligens bliver en definerende teknologi, for kommende iPhones – særligt fordi teknologien bliver fortrinsvis forbeholdt selskabets nyeste enheder.

Den kommende kollektion kommer dog også til at markere sig på mange andre egenskaber ud over det nye hardware ifølge Bloombergs velorienterede Apple-analytiker Mark Gurman.

Små forskelle

Ifølge ham vil den nye iPhone-kollektion på overfladen ligne den nuværende: Her vil igen være to almindelige versioner: iPhone 16 og en større iPhone 16 Plus samt to Pro-modeller: iPhone 16 Pro og den største iPhone 16 Pro Max.

De vil tilsyneladende minde om deres respektive forgængere, men vil markere sig med nogle anvendelige nyheder.

Det helt store designskifte forventes at ledsage iPhone 17-familien, omtalt som ’den fjerde iPhone-model’, som står til at debutere i efteråret 2025.

Den nye iPhone 16 vil dog kunne kendes på den en dedikeret notifikationsknap, ligesom i iPhone Pro 15, mens Pro-modellerne vil få en opgradering af skærmstørrelse fra 6,1 til 6,3 tommer, mens Pro Max 16 får 6,9-tommers lærred – 0,2 tommer mere end sin forgænger.

IPhone Pro-telefonerne vil nu blive udstyret med en dedikeret udløser-knap til kameraet, som ligesom i klassiske spejlreflekskameraer fungerer i to trin – et til fokus og en til udløsning.

A18 med AI-power

Med de nye enheder følger en ny processor, Apple A18, som i alle modeller ledsages af mindst otte gigabyte ram.

Fælles for enhederne bliver, at de lokalt vil kunne køre de AI-funktioner, som Apple har i sinde at afvikle.

Det er funktioner som indtil videre alene er forbeholdt iPhone 15 Pro-kollektionen og en begrænset skare af iPads- og Mac-enheder.

Hvorvidt og hvornår funktionerne står til at debutere i EU er dog uklart i øjeblikket.

Billigere alternativ i sigte

Mens Apples iPhone-kollektion støt er steget i pris igennem årene, er der blevet længere mellem de billigere alternativer.

Her skulle en ny generation af selskabets allermest prisvenlige model, iPhone SE, byde på store overhalinger, når denne debuterer i foråret 2025.

Denne skulle føre design-linjen fra iPhone 14 videre, men byde på et frodigt OLED-display samt endda muligheden for Apple Intelligence.

Hvad angår prisen, gisnes der her på en debutpris på 500 amerikanske dollar.