Artikel top billede

(Foto: Torben Klint)

Sander: Nul garanti-kroner til ODF-forsøg

Videnskabsminister Helge Sander (V) og regeringens støtteparti Dansk Folkeparti afviser at bruge penge på at sikre forsøg med ODF-standarden.

Partierne med pengene siger nej til at sætte midler af til forsøg med dokumentstandarden ODF.

"Jeg kan ikke tilslutte mig en underskudsgaranti. Det ligger også uden for rammerne af B103," siger Helge Sander med henvisning til det beslutningsforslag, der er baggrunden for at indføre åbne standarder i det offentlige.

Ministeren understreger, at konkurrencen er vigtig for alle partierne.

"Vi har aftalt, at vi løbende vil drøfte implementeringen af B103, og at der i disse drøftelser kan indgå forslag til relevante tiltag, som understøtter konkurrencen," siger Helge Sander.

S ville gå videre

Socialdemokraternes it-ordfører Sophie Hæstorp Andersen foreslog underskudsgarantien til ODF-forsøg.

Garantien skulle sikre, at ODF-formatet ikke tromles ned af det formentlig hurtigere udbredte format OpenXML, som Microsoft bruger.

Resten af oppositionen bakkede op om ideen om at finde penge fra det seneste salg af en frekvens til mobilt bredbånd – FWA-licensen, der for nylig indbragte 117 millioner kroner.

Men Morten Messerschmidt fra Dansk Folkeparti, som hidtil har været en af drivkræfterne i arbejdet med de åbne standarder, vil ikke være med til at give en underskudsgaranti.

Han er godt tilfreds med den aftale, som er indgået mellem alle partierne.

”Jeg vil også gerne fremme ODF, men jeg mener, at det i vidt omfang sker i aftalen,” siger Morten Messerschmidt.

Han tilføjer, at hvis der skal være en puljeordning skal pengene findes i finanslovsforhanldigerne.

Penge skiller

Den radikale it-ordfører, Morten Helveg Petersen, så gerne en underskudsgaranti.

Han stod sidse år bag det beslutningsforslag, som gennemtrumfede åbne standarder i det offentlige, og han er glad for aftalen trods afvisning af underskudsgarantien til forsøg.

"På indholdssiden er der ikke nogen uoverensstemmelser. Det er udelukkende et spørgsmål om penge," siger Morten Helveg Petersen.

Den radikale ordfører er især glad for, at der med den nye aftale kommer gang i det praktiske arbejde.
”Vi sikrer fremdrift med aftalen,” konstaterer Morten Helveg Petersen.

Læs mere i fredagens trykte udgave af Computerworld




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere