Forhøj sikkerheden og bliv mere effektiv

Der skal sættes fokus på, at høj sikkerhed ikke kun er til for at give ro i sindet. En holdningsændring skal anskueliggøre, at det er et springbræt til at gøre arbejdsgangene i virksomheden enklere og mere effektive.

Når der skal forhandles budget til sikkerheden i virksomheden, er det essentielt, at sikkerhedsadministratoren forbereder sig ordentligt.

Der skal udvikles en række målinger, som kan bruges til at kortlægge hele virksomhedens fremtidige udvikling og mangler.

Sådan lød ordene fra Microsofts australske sikkerhedschef Peter Watson på en sikkerhedskonference i Sydney.

Nyt blus under udviklingen

Ved at synliggøre fremtiden kan man nemlig planlægge det helt rigtige sikkerhedsniveau, der skal danne grundlag for, at der kan komme fornyet blus under firmaets vækst.

Der skal ske en holdningsændring i forhold til, hvad sikkerhed er og ikke mindst, hvad den har af potentiale for et firma.

I sit oplæg på konferencen sagde Watson, at sikkerhed skal ses som en mulighed for at bruge nye teknologier, specielt med hensyn til mobile enheder, frem for kun at være en udgiftstung belastning, der blot er til for at skabe ro i sindet i forhold til hackere og virusangreb.

Det skriver Computerworlds søsteravis i Australien.

"Et af de største fokusområder for mellemstore og store virksomheder er device management. De korrekte sikkerhedsforanstaltninger giver mulighed for, at eksempelvis mobile enheder kan udnyttes langt bedre end i dag," sagde han.

Han mener blandt andet, man kan kopiere Public Key Infrastructure-modellen, der benyttes til den digitale signatur, til de mobile enheder for derved at drage fordel af et velafprøvet og –designet sikkerhedsprincip på det håndholdte kontor.

Budskabet er på vej igennem

Watson sagde, at virksomhedslederne efterhånden er meget opmærksomme på nødvendigheden af en stærk sikkerheds infrastruktur, fordi de kan se hvor værdifulde deres data er i en den stærkt stigende og pengedrevne hacking-industri.

"En kombination af rootkits og botnet bruges til applikationsspecifikke angreb, der er designet til at kapre firmaernes følsomme data og sikkerhedsaspektet bliver en rigtig øjenåbner når disse angreb bliver lokale og derved kommer tæt på," sagde han.

Næste niveau er at brede forståelsen om at sikkerheden er en nødvendig platform for i fremtiden at få fuldt udbytte af de muligheder den mobile platform kan give, mener Watson.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere