Potentiel phishingmail fra FedEx i omløb i Danmark

Aftenen og natten igennem har en lang række kunder hos postfirmaet FedEx i Danmark modtaget mystiske mails, som kan være en ny phishingbølge

En lang række kunder hos postfirmaet FedEx har aftes og i nat modtaget en mail, som opfordrer til at klikke på et link for at spare 25 procent på forsendelsen.

Men mailen indeholder en eksekverbar fil, der formentlig er virus.

”Vi informerer alle vores kunder om, at de bare skal slette mailen,” siger Caroline Nilsson fra FedEx kundeservice i Danmark.

Firmaets it-afdeling arbejder på højtryk for at finde ud af præcis hvad årsagen er til den rundsendte mail.

”Som det ser ud nu, er vores it-afdeling i fuld gang med at stoppe problemet, som vi er klar over eksisterer,” siger Caroline Nilsson.

Hacker

Angiveligt kan en hacker i løbet af natten have fået adgang til firmaets server og herfra udsendt de mange mails i løbet af natten.

Mailen skulle angiveligt kun være udsendt til firmaets kunder i Danmark og indeholder en vedhæftet fil som bliver eksekveret hvis den åbnes.

Men dette er senere blevet afvist af flere sikkerhedseksperter, ligesom flere debatører hos Computerworld melder om at have modtaget phishingmails uden at være kunder hos det amerikanske postfirma.

Hos DK-Cert fik man her til morgen kendskab til mailen, men man har endnu ikke noget overblik over præcis hvad den gør, fordi man først skal have den analyseret, fortæller Preben Andersen.

Computerworld har modtaget en lang række henvendelser fra læsere som har modtaget en udgave af den nye phishingmail.

Mailens fulde ordlyd kan læses her:

Æredede kunde,

Til Deres navn og adresse ankom der en pakke.

De vil få en modtagelseskvittering vedføjet til brevet.

Vær så venlig at åbne brevet og udfylde kvitteringen for at få pakken i den nærmeste FedEx afdeling.

De kan få adressen af den nærmeste FedEx afdeling på side fedex.com

Forbered en forsendelse online ved FedEx og spar på tiden, som De kan bruge til noget andet. De kan få informationer om priser, kan bestille afhentning og emballage, kan overvåge alle Deres forsendelser ved tracking dem derhjemme, osv, på fedex.com.

Registreres De nu, får De 15% rabat på FedEx Express tjenester online for 4 måneder fra registreringsdato.

Deres ærbødige,

Kundeservice

FedEx

----------

Vedhæftet er en exe fil med navnet 15185.exe indeholdende virusen TR/Spy.Bzub.B

Numrene i den vedhæftede fil kan angiveligt variere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere