Svenskere får virus-nødhjælp af Nordea

Netsikkerheden i Sverige er så dårlig, at Nordea har besluttet at hjælpe de svenske kunder med at købe antivirusprogrammer. Koncernledelsen mener ikke, at det er nødvendigt i Danmark.

Sikkerhedsniveauet hos svenske netbankbrugere er så dårligt, at Nordea i samarbejde med det norske sikkerhedsfirma Norman sælger billig antivirussoftware.

Selv om også danske netbanker er ramt af phishingangreb, har Nordea besluttet, at det ikke er nødvendigt at give et lignende tilbud til danske Nordeakunder.

- Vi tilbyder det kun i Sverige. Det skyldes, at de problemer vi har haft i Sverige, har vist at vi har været nødt til at gøre noget, siger Kari Oksanin, sikkerhedschef med ansvar for Nordeas netbanker i alle lande, til Computerworld.

- I Sverige har vi samarbejdet med Norman om en sikkerhedsløsning til kunderne. Men vi har besluttet ikke at sælge antivirus i andre lande. Det er situationen lige nu, siger han.

Sverige i bunden

Generelt mener Kari Oksanin, at sikkerheden i de øvrige nordiske lande er langt bedre end i Sverige.

- I Danmark ved jeg, at Ihar haft netsikker.nu-kmpagnen, og det samme gør sig gældende i Finland. Mere end 90 procent af de private kunder har allerede antivirus-software, forklarer han.

Der findes ikke et officielt tal for Sverige, men Kari Oksanin anslår, at 60-70 procent af kunderne i Sverige benytter antivirusprogrammer i en eller anden form.

Ifølge chefen er problemet også at antivirusprogrammer ikke altid kan finde nye trojanere. Derfor vil antivirus ikke være den endelige løsning på problemet.

Anderledes angreb

I Danmark har Nordea været ramt af det omfattende phishing-angreb med haxdoor-virus gennem filen regning.exe.

Men kun i et enkelt tilfælde har det ført til, at tyvene er sluppet afsted med pengene, i alt 40.000 kroner.

Martin Andersen, der er netbankchef for Nordea i Danmark, forklarer, at Nordea i Danmark har overvejet et tiltag som i Sverige. Men danskernes sikkerhed er tilfredstillende lige nu.

- Vi har jo forskellige sitautioner og forskellige sikkerhedsløsninger i de forskellige lande, og vi har vi ikke det samme problem som i Sverige, siger Martin Andersen.

Penge at hente

Samarbejdet mellem Nordea og Norman i Sverige er består af et godt tilbud, som altså ikke foreløbig kommer de danske kunder til gode.

Ifølge Computerworlds svenske søsterblad kan Nordea-underne købe Normans antivirussoftware med et års abonnement for 118 danske kroner.

En almindelig antivirus pakke med software og et års abonnement koster ellers normalt 400-570 kroner. Hele 22.000 kunder har da også allerede i den første uge tilbuddet har kørt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere