Telia kræver 50 millioner i erstatning

TeliaSonera vil stævne IT- og Telestyrelsen for 50 millioner kroner, fordi styrelsen pålagde teleselskabet Orange at opkræve for lave opkaldspriser.

IT- og Telestyrelsen har den 19. januar modtaget en henvendelse fra TeliaSoneras advokat, hvori selskabet varsler at ville stævne IT- og Telestyrelsen for et tab på 50 millioner kroner.

TeliaSonera mener at have pådraget sig tabet som følge af en afgørelse, som IT- og Telestyrelsen traf tilbage i 2002.

Tvisten om de mange millioner går således helt tilbage til perioden 2002 – 2003, og den omhandler afregning af priser mellem TDC og den hedengangne teleoperatør Orange, som Telia opkøbte i juli 2004.

TeliaSonera mener, at IT- og Telestyrelsen pålagde Orange at opkræve lavere priser end dem, TDC har opkrævet, og derfor ønsker virksomheden at få en godtgørelse, der står mål med differencen.

Ingen reaktion

Nu kræver virksomheden så beløbet, der er opgjort til at være på 50 millioner kroner, udbetalt.

- Vi har haft et ønske om at få sagen afgjort mellem parterne og uden en retssag. Vi har ikke modtaget nogen reaktion på vores henvendelser, og derfor har vi nu indgivet en stævning, siger Anders Monrad Rendtorff, kommunikationsdirektør i TeliaSonera.

- Stævningen er et udtryk for, at vi mener det alvorligt, og vi er villige til at fortsætte sagen gennem retssystemet, hvis det bliver nødvendigt, siger han.

Hverken TeliaSonera eller IT- og Telestyrelsen har ønsket at udtale sig om konkrete elementer, mens sagen er under behandling.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere