Ni ud af 10 danskere utilfredse med netbanker

Ni ud af ti danskere er utilfredse med netbank-problemer, som er ukendte for kunderne. Samtidig mener kunderne, at bankerne skal betale for bedre sikkerhed.

Hele 92 procent af danskerne mener, at det er for dårligt, at det er muligt at bruge gamle kodeord og sikkerhedsnøgler i de danske netbanker – og når du bruger digital signatur.

Computerworld har i samarbejde med Userneeds spurgt 1.600 danskere om deres viden om det netbank-sikkerhedshul, som Computerworld har afdækket i de seneste uger.

Kun syv procent af de adspurgte vidste, at gamle nøglefiler og passwords giver adgang til de fleste af netbankerne, selv om man har fået et nyt.

For dårligt

En lang række banker er ramt af problemet.

Danske Bank, BG Bank og Nordea er de mest markante, men bankerne mener ikke, at der er tale om et alvorligt sikkerhedshul.

De adspurgte danskere er til gengæld næsten enige: 92 procent mener, at det er for dårligt.

Et af bankernes argumenter for ikke at skærpe sikkerheden er omkostningerne.

Men det argument vil danskerne ikke tilslutte sig. Hele 93 procent mener, at bankerne skal bruge flere penge på sikkerhed.

De fleste af bankerne har argumenteret med, at sikkerheden er brugernes eget ansvar – en holdning hver anden bankkunde er uenig i.

I Computerworlds undersøgelse siger 87 procent af danskerne dog, at de godt tør fortsætte med at bruge netbank indtil der er rettet op på problemet.

Læs mere om digital sikkerhed torsdag på Computerworld.dk og fredag i den trykte udgave af Computerworld.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere