Sikkerhedsfirma sælger ud til medarbejderne

To medarbejdere i sikkerhedsfirmaet Ezenta har hver købt 20 procent af aktierne og indtræder som fuldgyldige partnere i selskabet. Ezentas direktør anser medejerskab som et strategisk værktøj.

Intet forpligter en ansat mere, end hvis han ejer en bid af virksomheden.

Den filosofi ligger til grund for, at de to medarbejdere i sikkerhedsfirmaet Ezenta, Errit Müller og Jesper Sobol, ved årsskiftet hver overtog 20 procent af aktierne i deres arbejdsplads.

- Det er min filosofi, at i en konsulentvirksomhed som Ezenta er produktionsapparatet lig med de mennesker, der arbejder i selskabet, siger Jens Thonke, administrerende direktør, Ezenta.

Et strategisk værktøj

Selskabet oplevede en kraftig nedgang i omsætning fra 2004 til 2005 og undgik kun med nød og næppe et underskud sidste år.

- Anser du også medejerskab som et strategisk værktøj, der både binder nøglepersoner og samtidig bringer kapital til virksomheden?

- Det gør jeg. Specielt sådan som markedet er i øjeblikket, er det afgørende vigtigt at kunne holde på sine medarbejdere, siger Jens Thonke.

Fik et godt tilbud

Han fremhæver omkostningerne ved at få ansat de rigtige folk og få dem i gang, og det ærgerlige i, at en konkurrent så måske kommer med et godt tilbud, som den nye medarbejder ikke kan stå for.

- Allerede da jeg ansatte Errit Müller og Jesper Sobol tilbage i slutningen af 2005, begyndte dialogen om et muligt medejerskab, fortæller Jens Thonke.

Aftalen om medejerskab betyder i Ezentas tilfælde, at de to nye medejere og den administrerende direktør låser hinanden i tre år, hvor de er forpligtede til i fællesskab at udvikle forretningen.

Både faste og freelancere

Errit Müller fortsætter i stillingen som teknisk direktør med ansvar for konsulentforretningen, mens Jesper Sobol er direktør med ansvar for Ezentas forretningsudvikling.

Selskabet Ezenta, der er seks år gammelt, specialiserer sig i rådgivning, samt implementering og drift af it-sikkerhedsløsninger.

I dag har virksomheden 18 fastansatte medarbejdere og derudover seks faste freelancekonsulenter.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere