Distributør: Det hele smelter sammen

De sidste fem år er underholdningselektronikken smeltet sammen med forbrugerelektronikken, og det er godt for en specialiseret it-distributør som Boston Distribution, der mest sælger til butikker.

Set gennem it-distributøren Boston Distributions briller er de seneste års tendens i kanalen helt tydelig.

- It og brunvarer smelter mere og mere sammen. Før var it og brunvarer to forskellige verdener, men i dag kobles harddiskoptageren til pc'en og ikke bare fjernsynet, og det trådløse netværk kobler ikke bare computer og printer sammen, men også husets musikanlæg og stuens mediecenter, siger Christian Banzhaf, administrerende direktør, Boston Distribution.

Direkte i fjernsynet

Andre eksempler er digitale kameraer, hvis flash-kort kan sættes direkte i fladskærms-tv'et eller dvd-afspilleren og teknologi, der overfører billeder fra mobiltelefonens kamera direkte til printeren via Bluetooth.

Banzhaf mener, at den her sammensmeltning er positivt for en forretning som hans, ikke mindst fordi sammensmeltningen af produkterne også har bredt sig til distributionsleddet.

- Den måde man hidtil har distribueret brunvarer på, den har været for dyr, det er der ingen tvivl om. Sælgere kørte tidligere gaderne tynde og besøgte hver enkelt lille forhandler, og det kostede penge. Der blev leveret, når der blev bestilt, og der blev bestilt manuelt, hvor det i dag kører via EDI, siger Christian Banzhaf.

I gamle dage

I gamle dage, det vil sige for en fem-seks-syv år siden sendte Grundig, Phillips og Sony måske hver for sig fjernsyn ud i enkelte styk, hvor de i dag kommer på en palle sammen med noget it-tilbehør.

En anden tendens er, at mange web-butikker i dag vil have leveret varer fra distributøren direkte til deres slutkunder.

- Så tager web-butikkerne sig af betaling og fakturahåndtering, og på den måde skærer de i princippet et helt led af forsyningskæden, forklarer Christian Banzhaf.

Bostons kunder er i al væsentlighed alle de store kæder, der fokuserer på detail-leddet. Ifølge Branzhaf "alt der har en butik i enden."

Ligesom adskillige af de store distributører har Boston haft fat i en konsolidering af blandt andet sine lagre. Lageret i Sverige blev flyttet til Danmark, mens Boston Norge blev født som en nordisk virksomhed.

Konkurrenterne

Konkurrenterne er de andre broadline-distributører, som også for de flestes vedkommende i et eller andet omfang er inde på markedet for underholdningselektronik,

Christian Banzhaf forventer, at både omsætning og indtjening bliver "en del højere" i indeværende regnskabsår, og det gælder såvel den danske som den svenske og den norske Boston-forretning.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere