KMD pumper 300 mio. i e-learning

KMD vil pumpe mere end 300 millioner kroner ind i at uddanne ansatte i de nye kommuner med det, der ligner danmarkshistoriens største e-learningprojekt.

Mellem 10.000 og 12.000 ansatte i landets 66 nye kommuner er i gang med det, der ligner det største og mest forretningskritiske e-learningsprojekt nogensinde.

De nye kommuner kommer nemlig kun godt fra start, hvis de ansatte ved, hvordan de løser de nye opgaver, når sammenlægningerne er en realitet næste år.

KMD, der skal bringe kommunerne igennem alle reformmodellerne på it-området, bruger over 300 millioner kroner på konverteringsprogrammel til kommunalreformen og uddannelsesløsningen KIGO - Kom godt i reform.

1.600 møder

Indtil videre har KMD brugt 100 millioner kroner på projektet og holdt 1.600 møder med kommunerne.

- Jeg kommer nok til at bruge 200 millioner kroner mere. Vi har også været nødt til at købe hardware for nogle millioner kroner, siger Kim Koch, direktør for Kundeservice hos KMD.

KMD Kunderservice har måttet hyre 70 nye medarbejdere alene til KIGO-projektet, og beskæftiger i dag 600.

Ærø og Bornholm er allerede sammenlagt og klar. Men de resterende 65 kommunesammenlægninger er lige nu i fuld gang.

Største projekt nogensinde

- Det er danmarkshistoriens største it-projekt, ganske enkelt. Vi har aldrig lavet noget, der var så stort, siger Kim Koch.

Der skal gennemføres cirka 3.000 delprojekter i kommunerne.

Det er alt fra forskellige økonomisystemer over løn til HR samt hele det sociale område, der skal konverteres og køres sammen og gøre flere kommuner til én ny.

– Vi måtte have et værktøj, der kan hjælpe dem igennem. Vi kan jo ikke bare give dem en konverteringsmappe og sige: Læs den. Det ville være helt uoverskueligt og dårlig service fra vores side, siger Kim Koch.

Læringsplatform skal genbruges

KIGO er udviklet i samarbejde med det danske e-learningfirma IMS.

Det er såkaldt blended learning, der består af en række learning snacks eller læringsbidder i form af blandt andet flashfilm, kurser og møder med KMD.

Pengene til udviklingen af læringsplatformen er en investering for KMD, der regner med at bruge modellen til andre it-implementeringsprojekter fremover.

- Vi kan bruge KIGO-modellen, når vi ruller for eksempel vores nye økonomisystem eller arbejdsmarkedssystem ud, mener Kim Koch.

Alle kommuner skal efter planen være igennem KMD-uddannelsen 1. december i år. Det giver KMD en måned til at få de kommuner med, der hænger lidt i bremsen, inden det hele går løs i 2007.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere