Artikel top billede

(Foto: Umbraco)

Fynske Umbraco indsætter svensk top-profil som ny direktør: Kim Sneum-Madsen fratræder

Umbraco indsætter svenske Mats Persson som ny CEO, hvor han afløser Kim Sneum-Madsen, som fratræder.

Det fynske CMS-selskab Umbraco indsætter svenske Mats Persson som nye CEO.

Han afløser Kim Sneum-Madsen, som har siddet på posten i de seneste fem år. Han får nu plads i selskabets bestyrelse.

Umbraco står bag en .Net-baseret CMS-løsning til styring af indhold på hjemmesider og i webløsninger.

Aktiemajoriteten i Umbraco blev i 2021 købt af kapitalfonden Monterro. Selskabet har siden været i gang med en ambitiøs vækstplan, der via blandt andet opkøb jar fået selskabet til at vokse relativt hurtigt.

Det har ført til tocifrede vækstrater på omsætningen og nærmest en fordobling af medarbejderstaben, som i dag tæller omkring 150 mand.

Til gengæld har selskabet ikke tjent de store penge, da der er blevet investeret massivt i udvikling og ekspansion.

Umbraco meddeler, at Kim Sneum-Madsen efter ‘konsekvent stærk vækst’ i de seneste par år mener, at tiden er inde til at træde tilbage.

Mats Persson kommer fra stillingen som CEO for startuppen Cavai. Han har tidligere haft ledende stillinger i IBM og Adform - sidstnævnte som Senior Vice President for de nordiske lande og COO for den danske forretning.

I modsætning til disse selskaber er Umbracos løsning open source. Selskabet har bag sig således et community med omkring en kvart million udviklere og brugere og såkaldte digitale agenturer over hele verden.

Mats Perssons fokus bliver nu ikke mindst at understøtte Umbracos internationale ekspansion.

“Jeg har tilbragt årtier med at arbejde med proprietære softwarevirksomheder og start-ups, så jeg ser frem til at anvende min erfaring inden for en open-source CMS-virksomhed, der giver digitale organisationer friheden til at bygge præcis, hvad de har brug for,” meddeler den nye direktør.

Læs også: