Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Intel forbereder kæmpe sparerunde i al hemmelighed: Vil sælge fra og drosle ned

Intels topchef, Pat Gelsinger, er i al stilhed ved at forberede en store nedskæringsplan.

Intels topchef, Pat Gelsinger, er sammen med selskabets øvrige direktion i al stilhed ved at gøre klar til at præsentere Intels bestyrelse for en stor nedskæringsplan.

Ifølge Reuters involverer planen en række markante tiltag, som samlet set sigter mod at trimme Intel.

Det involverer blandt andet frasalg af en række forretnings-områder samt en række ændringer i selskabets kapitalstruktur. Det skal være med til at reducere Intels omkostninger betydeligt.

Ifølge Reuters kilder kan man forvente, at Intel vil løfte sløret for planerne senere på måneden.

Pat Gelsinger og hans direktion sigter ifølge Reuters blandt andet efter at sælge hele Altera-divisionen, der står bag Intels programmerbare Altera-chip.

Hertil kommer andre forretnings-enheder, som Intel ikke længere har råd til at have og som ikke i tilstrækkeligt omfang bidrager til selskabets økonomi.

Intet er bekræftet, skriver Reuters, og Intel vil ikke formelt sige noget som helst om Pat Gelsingers store plan.

Det kan derfor meget vel være, at det oplyste ændrer sig inden offentliggørelse - forventeligt inden for de kommende par uger.

Intel har i flere år kæmpet for at komme tilbage på tronen som verdens ubetinget førende chipselskab.

Blandt andet har Intel opdelt organisationen i to dele - nemlig i chipproduktion [‘foundry’] og chipdesign. De to enheder aflægger nu for eksempel separate regnskaber.

Opsplitningen sigter ikke mindst mod at gøre de to kæmpeselskaber mere manøvredygtige og i stand til at operere friere uden at være låst af hinanden - eksempelvis så design-forretningens kunder ikke har adgang til produktion-forretningens teknologi-hemmeligheder. Og omvendt.

Intel har i det seneste års tid fået slemme tæv af Nvidia, der oplever en af de bedste perioder nogensinde på grund af de nye krav til processorer, som AI stiller.

Her hænger Intel lige akkurat fat i bagsmækken.

Reuters skriver, at Intel allerede i gang med sammen med Morgan Stanley og Goldman Sachs at kigge på organisationsplan og de forretnings-divisioner, som med fordel kan sælges fra.