Artikel top billede

Den farlige kunstige intelligens Ultron er tilbage i ny Marvel-serie

Marvel har holdt sig lidt tilbage med nye tv-serier det seneste år, men snart er en ny på vej om androiden Vision. Hans modstander bliver den ondskabsfulde kunstige intelligens Ultron, som James Spader igen vil lægge stemme og nu også krop til.

Vil kunstig intelligens skabe en bedre verden – eller ødelægge den?

Den konstante debat blev meget konkret, da Marvels The Avengers tilbage i 2015 måtte kæmpe med deres egen skabning, den kunstige intelligens Ultron, der ville skabe sin egen fysiske krop – og nåh ja, ødelægge menneskeheden undervejs.

Nu vender Ultron tilbage i en ny Marvel-serie, og det samme gør skuespiller James Spader, der lagde stemme til den kunstige intelligens i Avengers: Age of Ultron.

Det sker i en kommende serie om en anden og mere godartet kunstig intelligens, nemlig superhelten Vision, der bliver spillet af Paul Bettany.

I den nye serie er det dog angiveligt planen, at James Spader skal lægge mere end stemme til Ultron.

Det bliver utvivlsomt et problem for Vision, at Ultron vender tilbage.

Oprindeligt var det nemlig Ultron, der skabte Visions fysiske krop til sig selv, men i stedet lykkedes det for Avengers at placere Tony Starks AI i kroppen og dermed skabe Vision. Det er Ultron formentlig stadig ikke begejstret for.

Men blev Ultron da ikke ødelagt i den oprindelige film? Og blev Vision ikke ødelagt af Thanos i Avengers: Infinity War?

Jo, jo, men den slags detaljer har aldrig stoppet Marvel hverken i tegneserier eller i levende billeder.

Teknisk set så vi ikke Ultron blive udslettet – og Vision har efterfølgende i to forskellige versioner optrådt i den originale og virkeligt udmærkede serie WandaVision, hvor de endda kæmpede mod hinanden.

Her spillede Paul Bettany sammen med Elizabeth Olsen, der lægger krop til superhelten Wanda Maximoff. Rygterne siger, at hun måske også dukker op i Visions egen serie.

Den nye serie har foreløbig ingen titel, men den skulle angiveligt handle om, hvordan Vision får genskabt sin hukommelse og sit mere eller mindre menneskelige liv.

Den bliver produceret i 2025 og er sat til at ramme vores skærme i 2026, hvor den bliver en del af Marvel Cinematic Universes såkaldte fase 6.