Artikel top billede

(Foto: Roskilde Kommune)

De to største medlems-kommuner trækker sig fra det sjællandske it-fællesskab Digit

De to største kommuner siger farvel og tak til det kommunale it-indkøbssamarbejde Digit.

De to største medlems-kommuner af det sjællandske it-fælleskab Digit forlader helt samarbejdet.

Digit står for ‘Digitaliseringsforeningen Sjælland.'

Samarbejdet har i en årrække forenet de midtsjællandske kommuners it-indkøb - ikke mindst med henblik på at få en volumen, der gør dem i stand til for alvor at høste stordriftsfordele og interesse i markedet.

Men nu er det slut for Roskilde Kommune og Næstved Kommune, der med få måneders mellemrum har trukket sig ud af samarbejdet, skriver Magasinet Kita

Digit-samarbejdet blev etableret i 2016 med netop Roskilde Kommune som primus motor.

Dengang bestod samarbejdet af 12 kommuner. Odsherred Kommune trak sig ud i 2023, og nu følger altså Roskilde Kommune og Næstved Kommune efter.

Ifølge Magasinet Kita forlader de samarbejdet ved årets udgang.

It- og digitaliseringschef i Næstved Kommune, Lars Borg, siger i en anden artikel i Magasinet Kita, at beslutningen ikke mindst skyldes tilbagemeldinger fra kommunens fagchefer, som ikke har været positive.

Desuden har samarbejdet kostet kommunen penge.

“Vi har haft en oplevelse af, at når vi er med i de fælles EU-udbud i Digit, har vi generelt fået et dyrere produkt, end det vi havde i forvejen. Vi har dog ikke kontrolbud der kan dokumentere dette. [...] Jeg er med på, at der er nogle kommuner, der sparer mange penge. Men der er også kommuner, der har betalt flere penge. Vi har ikke været blandt dem, der har sparet penge,” siger Lars Borg til magasinet.

Ifølge bladet har Roskilde Kommune ikke nogen officiel forklaring på, at kommunen trækker sig, men uofficielt nævnes der ‘manglende ambitionsniveau.’

Digit-direktør i Slagelse Kommune, Kirsten V. Jensen, siger til magasinet, at reglen i Digit da også er, at alle medlems-kommuner - uanset størrelse - skal følge de samme processer, når først de er blevet vedtaget i styresgruppen.

"Derfor bliver samarbejdet ikke kun indkøb og implementering af et system. Det omfatter også processer, arbejdsgange og forretningsudvikling,” siger hun.