Cheferne i de store selskaber skal tage ansvar for indholdet på deres platforme.
Sådan skal den opsigtsvækkende anholdelse af Telegram-stifteren, russiske Pavel Durov, ses.
Det er en særlig underafdeling med blot fem chefanklagere under det franske politi, som står for undersøgelsen. I spidsen for efterforskningen står Johanna Brousse, skriver Reuters.
Ifølge mediet begyndte chefanklageren allerede i januar sidste år at rette skytset mod Telegram, som anklages for at lukke øjnene for den udbredte tilstedeværelse af blandt andet russiske cyberkriminelle som Noname, der står bag flere Ddos-angreb i Danmark.
Pavel Durovs advokat kalder anklagerne “absurde,” og insisterer på, at Telegram følger europæisk lovgivning. Selvom en formel efterforskning i Frankrig ikke nødvendigvis betyder, at der er tilstrækkeligt med beviser til en retssag, afspejler den alvoren i anklagerne.
"Jeg synes, det viser, at du ikke kan gøre, hvad du vil med disse platforme," siger Patrick Perrot til Reuters. Han rådgiver Indenrigsministeriets cyberenhed.
“Det er et reelt spørgsmål om fremtiden, fordi disse platforme ikke vil stoppe med at formere sig, så udfordringen med regulering er afgørende."
Johanna Brousse er ikke totalt uerfaren. Hun er også chefanklageren i retssagen mod Paul Krusky Encrochats boss, der var en krypteret platform udbredt blandt kriminelle - men som det lykkedes politimyndigheder at hacke. Siden er 6500 anholdelser sket.