Artikel top billede

Pernille Simonsen Ravn fortsætter som COO i Stratu, mens Jeppe Klestrup får det overordnede ansvar som CEO. (Foto: PR / Stratu)

GlobalConnect-stifter køber sikkerhedsfirma: Tidligere Atea-boss Morten Felding trækkes ind som formand

Konkurrencen på it-scenen spidser til. Kapitalfonden Zibra køber og fusioner til et brand for at kunne skalere op. Erfaren profil hyres ind som formand

Ballerup-baserede Motus gafler ny spiller til sin vidtforgrenede virksom.

Det drejer sig om Stratu, der specialiserer sig i at videresælge cloud-løsninger.

Bag Motus er Zibra Partner Equity, der er Zibrandtsen-familiens investeringsselskab.

Niels Zibrandtsen er mest kendt som GlobalConnects stifter

”Vi har længe haft et ønske om at udvide og styrke Motus, og her er Stratu med sine omfattende cloud-løsninger et perfekt match. Det betyder nemlig, at Stratu (det samlede brand) fremover kan tilbyde kunderne komplette sikkerhedsløsninger, når det gælder om at sikre virksomhedernes data og IT-infrastruktur til fremtiden”, udtaler Kasper Kitaj, Managing Partner i Zibra Partner Equity, i en meddelelse.

De to selskaber bliver lagt sammen til en virksomhed under navnet Stratu.

Konsolideringen tager fart

Opkøbet og fusionen er en del af en større tendens på det danske it-scene. Som tidligere beskrevet af Computerworld, så er særligt cybersikkerhed blevet sværere at tjene penge.

“Motus og Stratu er ikke konkurrenter, men to komplementære virksomheder der gennem fusion kan levere komplette væg-til-væg cloud-løsninger og effektivt kan skalere forretningen til fordel for både nuværende og fremtidige kunder,” udtaler Jeppe Klestrup, der som topchef i Stratu fortsætter i direktørstolen for det nye selskab.

“Kernen i vores forretning er nærhed, hvilket gennemsyrer både vores organisation og markedstilgang. Når kunderne er glade, vil de ofte gerne købe mere i din butik. Med fusionen får vi endnu flere produkter på hylderne, så vi ser et potentiale i, at flere kunder udvider deres eksisterende aftaler og overdrager mere ansvar til Stratu.”

Morten Felding bliver bestyrelsesformand for det sammenbragte selskab. Han har tidligere været administrerende direktør i blandt andet Atea, Convena og Phillips.