Sammensætning af Vækstråd ryster it-Danmark

It-området er slet ikke repræsenteret i Danmarks nye Vækstråd. Reaktionerne går fra forbløffelse over hovedrysten til chok.

– Jeg er chokeret over den liste.

Sådan lyder reaktionen fra partiet Venstres it-ordfører, Michael Aastrup Jensen, over sammensætningen af Danmarks Vækstråd, der ikke tæller en eneste repræsentant fra it-erhvervet.

Michael Aastrup Jensen står ikke alene med sin forundring, og it-Danmark ryster på hovedet,

– Det er forbløffende. Jeg håber snart, man begynder at besinde sig og inviterer vores branche med, siger Jakob Lyngsø, direktør for it-intesseorganisationen IT-Branchen.

Spydspid for innovative tanker

Danmarks Vækstråd skal være spydspidsen for innovative tanker om vækst og erhvervsudvikling og skal rådgive økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen (K).

Formanden og tre medlemmer er udpeget af økonomi- og erhvervsministeren, og de i alt 20 medlemmer kommer fra store danske industrivirksomheder, Københavns Universitet, kommunalpolitik og en række af arbejdsmarkedets organisa­tioner.

Ingen har fundet det nødvendigt at tage den danske it-branche med på råd.

– It-området er jo især stort i forhold til vækst, så det må være en fejl, at der slet ikke er it-folk med. Det kan da ikke passe, at man tænker så konservativt og gammeldags. Ministeren burde have spurgt de andre ministerier til råds. Jeg er sikker på, at Videnskabsministeriet kunne have givet et par gode forslag, siger Michael Aastrup Jensen.

Ikke del af tankegods

It-området er tilsyneladende endnu ikke en del af det traditionelle tankegods hos en erhvervsminister anno 2006.

For 10 år siden gjorde it-organisationer som Dansk IT, IT-Branchen og ITEK (Dansk Industris afdeling for it og tele), heller ikke megen væsen af sig.

Men i dag repræsenterer de organisationer en branche, der burde have sin naturlige plads i det arbejdsmarkedspolitiske billede.

– 10 procent af det danske BNP stammer fra it. Jeg tror slet ikke, regeringen er opmærksom på it-erhvervets betydning. Den tror, at alt er dækket ind, når bare man har fat i hovedorganisationerne. Det er det ikke. Vi skal med, siger Jakob Lyngsø.

It-erhvervet omsætter ifølge Jakob Lyngsø for 200 milliarder kroner om året, og it-eksporten er 40 milliarder kroner.

– Det er altså lige så meget som landbruget, siger han.

Den anden store it-interesseorganisation, Dansk IT, havde også gerne set it-erhvervet repræsenteret i vækstrådet.

– Man kunne med fordel have tænkt it-kompetencer ind i et råd som Danmarks Vækstråd. Det havde også været den naturlig forlængelse af de konklusioner, der kom frem i forbindelse med arbejdet i Globaliseringsrådet, siger Tony Franke, direktør i Dansk IT.

Microsoft mangler

Netop Globaliseringsrådet, der udsendte sine anbefalinger om Danmarks fremtidige vækstmuligheder tidligere på året, havde deltagelse af it-områdets fremmeste folk.

– Det er svært at komme uden om Jørgen Bardenfleth (administrerede direktør i Microsoft Danmark, red.), som var med i Globaliseringsrådet. Ham burde man have spurgt. De mindre, visionære, it-virksomheder, der oplever stor vækst, bør også være repræsenteret, siger Michael Aastrup Jensen.

Han vil tage sagen op med Venstres erhvervsordfører, Jens Hald Madsen.

– Jeg vil sige til ham, at der er lavet en bommert her.

Det er heller ikke i denne uge lykkedes Computerworld at få økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsens vurdering af rådets sammensætning.

Læs mere om Danmarks Vækstråd i fredagens trykte udgave af Computerworld.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere