BlueCom-udbrydere tjener millioner

Comway Distribution tjener langt flere penge, end de tre stiftere turde håbe på, da selskabet blev etableret i 2003 i protest mod strategien i BlueCom.

It-distributøren Comway Distribution tjente sidste år 6,5 millioner kroner før skat i virksomhedens andet regnskabsår.

- Vi tjener flere penge, end vi havde turdet håbe på, da vi i sin tid startede for os selv, siger Ulrik Bøttner, der ligesom de to andre ejere er direktør i Comway Distribution.

Comway er nichedistributør og gør mest i såkaldte opgraderingsprodukter som for eksempel harddiske, memory, processorer og VGA-kort.

- Vi er blevet modtaget med åbne arme af kunderne, og det hænger selvfølgelig sammen med, at vi fra dag et startede med erfarne folk, der vidste noget om branchen, siger Ulrik Bøttner.

Erfaringen kommer i høj grad fra den tidligere arbejdsgiver BlueCom, hvor halvdelen af Comways i dag 14 medarbejdere kommer fra.

Slap for konkurrenceklausul

De tre stiftere var alle underlagt en konkurrenceklausul, men den valgte BlueCom at sidde overhørig.

I dag er det ikke gratis at pålægge sine medarbejdere en konkurrenceklausul.

Faktisk skulle BlueCom have betalt de tre, der var henholdsvis salgsdirektører og viceadministrerende direktør, 50 procent af gennemsnitsårsløn for at have fastholdt konkurrenceklausulen.

Comways kunder er forhandlere rundt om i Europa og retailleddet som for eksempel de mange it-butikker på Falkoner Allé på Frederiksberg.

Mange pan-europæiske aftaler

- Vi har mange pan-europæiske aftaler og har ansat en spanier til at tage sig af det spanske marked, en franskmand til det franske marked, og så klarer min meddirektør Peter Garber det tyske, fortæller Ulrik Bøttner.

Konkurrencen mærker Comway især fra andre nichedistributører og forventningerne til indeværende år er at omsætte og tjene på nuværende niveau og at fastholde både forretningsgrundlaget og medarbejderne uden at rende ind i "store tæsk."




IT-JOB

Politiets Efterretningstjeneste

Netværks- og/eller firewallspecialister til PET

Politiets Efterretningstjeneste

Ambitiøs Enterprisearkitekt til PET

SporingsGruppen ApS

Frontend-udvikler
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere