ATP tilfreds med kold skulder - NTC i tænkeboks

Mens pensionsselskabet ATP glæder sig over Erhvervs- og Selskabsstyrelsens kolde skulder til en tvangsindløsning, er TDC-ejeren NTC gået i tænkeboks for at overveje, hvad der nu skal ske.

ATP erklærer sig yderst tilfreds med Erhvervs- og Selskabsstyrelsen kolde skulder til TDC-ejeren Nordic Telephone Company, der dermed ikke kan tvangsindløse ATP's 5,5 procent af aktierne i TDC med en vedtægtsændring i hånden.

ATP-direktør Bjarne Graven Larsen, der på TDC's ekstraordinære generalforsamling i sidste uge forsøgte at hindre vedtægtsændringen, siger til Ritzau, at han er tilfreds med afgørelsen.

Kan man overtrumfe aktieselskabsloven?

Striden har stået om, hvorvidt en generalforsamling kan godkende, at mindretalsaktionærer bliver tvangsindløst, selv om en hovedaktionær ikke ejer de ellers lovbefalede 90 procent af aktiekapitalen.

Det mener Nordic Telephone Company, der ejer 88,2 procent af aktierne i TDC.

- Man kan ikke komme uden om kravet om 90 procent i paragraf 20b, og det er jeg tilfreds med, siger Bjarne Graven Larsen til Ritzau.

Også fondsbørsens direktør, Hans-Ole Jochumsen, har tidligere udtrykt sin klare støtte til, at lovens bogstav skal holdes til punkt og prikke, når det handler om de 90 procent.

Tænkeboks

NTC er nu gået i tænkeboks for at overveje Erhvervs- og Selskabsstyrelsens afgørelse.

Selskabet kan anke afgørelsen til Erhvervsankenævnet eller domstolene, ligesom selskabet kan vælge at opkøbe aktier.

ATP ønsker ikke at sælge sine omkring 11 millioner TDC-aktier, fordi pensionsselskabet vurderer, at aktierne på sigt kan blive meget mere værd end de tilbudte 382 kroner per aktie.

Samtidig ønsker ATP at forhindre, at TDC bliver afnoteret fra fondsbørsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere