Artikel top billede

(Foto: Photo by Unsplash on Unsplash)

Slut med at arbejde hjemmefra: Amazon kalder alle ansatte ind på kontoret fra nytår

Amazon sætter kravet fra tre ugentlige arbejdsdage på kontoret op til fem for selskabets ansatte.

Hvis man som Amazon-ansat ønsker at benytte sin arbejdsgivers ordning med mulighed for hjemmearbejde, er det med at komme i gang.

For til nytår sætter it-giganten en stopper for muligheden.

Siden februar sidste år har Amazon-ansatte haft mulighed for at arbejde hjemmefra to af ugens fem dage.

Det tal bliver ved årsskiftet sat ned til nul.

"Når vi kigger tilbage på de seneste fem år, tror vi fortsat, at fordelene ved at være samlet på et kontor er markante," skriver den administrerende direktør, Andy Jassy, ifølge Ritzau i en meddelelse til Amazons ansatte.

Da corona-krisen begyndte i 2020, indførte mange arbejdspladser verden over muligheden for hjemmearbejde for de ansatte.

Da krisen klingede af, gik tendensen så småt den anden vej i mange virksomheder.

Amazon strammede således sit krav om mødepligt i februar 2023.

Den nye stramning sker med henvisning til hensyn til virksomheds-kulturen.

"Vi har noteret os, at det er nemmere for vores kolleger at lære, at øve sig og at styrke vores kultur. At samarbejde, brainstorme og opfinde nye ting bliver samtidig mere simpelt og effektivt," skriver Amazon-chefen om argumenterne for at samle folk på kontoret.

Det vil - ligesom før coronapandemien - stadig være muligt at arbejde hjemmefra for en Amazon-ansat, hvis ens barn eksempelvis er sygt, eller andre private omstændigheder kræver det.

Ansatte, der oprindeligt er blevet ansat med en klar aftale om at kunne arbejde hjemmefra, vil også være undtaget fra det nye krav om fuld tilstedeværelse.

Efter en række fyringer hos Amazon blev det i 2023 anslået, at selskabet globalt har mellem 300.000 og 350.000 kontor-ansatte.

Dertil kommer over en million lagerarbejdere og fragtmænd.