Artikel top billede

(Foto: Qëndrim Fazliu)

AWS-CEO til ansatte der nu skal møde fysisk ind fem dage om ugen: Hvis du ikke gider møde ind, må du finde et andet arbejde

"Under tre-dages-ordningen opnåede vi reelt ikke noget. Vi fik ikke arbejdet sammen og lærte ikke af hinanden," udtaler AWS-CEO Matt Garman.

Du troede måske, at fremtidens arbejdsplads var fleksibel, hybrid og måske gav frihed til selv at fordele sine arbejdstider.

Men Amazon, verdens næststørste private arbejdsgiver med over 1,6 millioner medarbejdere på globalt plan, lægger nu en hård linje ved at sige, at det fra nu af er et krav, at medarbejderne møder fysisk ind på kontoret – fem dage om ugen.

Matt Garman, CEO i Amazon Web Services (AWS), forsvarer selskabets nye femdages-kontorpolitik ved at melde ud, at de ansatte, som ikke kan tilpasse sig ordningen, er velkomne til at finde arbejde et andet sted.

"Hvis der er nogen, som bare ikke fungerer godt i det miljø og ikke har lyst til det, så er det okay, der findes andre virksomheder," udtalte Garman på et møde med de ansatte ifølge Reuters.

"Jeg mener det ikke på en dårlig måde. Vi vil gerne være i et miljø, hvor vi arbejder sammen," fortsatte han.

Dermed skærper Amazon sin kontorpolitik, der før har heddet, at medarbejdere skulle møde fysisk ind minimum tre dage i ugen.

"Under tre-dages-ordningen opnåede vi reelt ikke noget. Vi fik ikke arbejdet sammen og lærte ikke af hinanden," forklarer Matt Garman og peger på, at medarbejdere ofte var til stede på forskellige dage.

Kritiske medarbejdere fyret

Garman argumenterer for, at innovation bedst sker, når medarbejderne er samlet fysisk.

"Når vi virkelig vil innovere på interessante produkter, har jeg ikke set, at vi kan gøre det uden at være til stede personligt," siger han.

Ifølge en transskription gennemgået af Reuters udtalte Garman, at han har talt med mange af de ansatte, og ni ud af ti støtter den nye ordning, som træder i kraft til januar.

Men en lang række Amazon-medarbejdere har udtrykt utilfredshed, da de mener, at den nye kontorpolitik medfører unødvendig spildtid på pendling, og at fordelene ved at arbejde på kontoret ikke understøttes af uafhængige data.

Hidtil har Amazon håndhævet en tre-dages kontorpolitik, men CEO Andy Jassy annoncerede for nylig, at detailgiganten vil skifte til fem dages tilstedeværelse for at "opfinde, samarbejde og være forbundet."

Flere ansatte, der ikke havde fulgt den tidligere tre-dages-politik, blev ifølge rapporter informeret om, at de "frivilligt fratrådte" og blev afskåret fra virksomhedens systemer.

Strammere linje end konkurrenterne

Amazon vælger dermed en hårdere tilgang til tilbagevenden til kontoret sammenlignet med mange af sine teknologikonkurrenter som Google, Meta og Microsoft, der fortsat praktiserer to- til tre-dages kontorordninger.

"Jeg er faktisk ret begejstret for denne ændring," siger Garman, selvom han erkender, at ikke alle deler hans entusiasme.

Garman fremhæver desuden, at Amazons ledelsesprincipper, som virksomhedens drift styres efter, er svære at efterleve med kun tre dages kontorarbejde om ugen.

"Du kan ikke internalisere dem ved at læse dem på hjemmesiden; du er nødt til at opleve dem dagligt," siger Matt Garman.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere


Compliance Day 2024: Faret vild i regulativer og direktiver? Få overblik over dem alle

Få et overblik over, hvordan du holder din virksomhed og organisation compliant uden at overimplementere og dermed undgår at bruge unødige ressourcer. Du får desuden indsigt i en række digitale værktøjer, som kan give dig ro i maven og hjælpe dig i dit arbejde med at holde virksomheden compliant på alle punkter.

30. oktober 2024 | Læs mere